Дієта з сполуками, що містяться в зеленому чаї і моркви, зменшує симптоми хвороби Альцгеймера.

До такого висновку прийшла команда з Університету Південної Каліфорнії після того, як перевірили вплив різних дієт на когнітивні функції у мишей, пише Daily Mail.

У рамках експерименту дослідники вивели спеціальних гризунів, які генетично запрограмовані на розвиток цього захворювання.

Симптоми хвороби Альцгеймера

Миші, яких утримували на дієтах, в якій зустрічалися з'єднання EGCG, демонстрували відновлення пам'яті і поліпшеня зорово-просторові навичків .Наприклад, гризуни змогли знайти вихід з лабіринту так само добре, як і здорові миші.

Популярні новини зараз
Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

У рамках дослідження команда досліджувала два з'єднання, перше з яких — EGCG, яке зустрічається у великих кількостях в зеленому чаї.

EGCG вважається антиоксидантом, який запобігає утворенню вільних радикалів в організмі, захищаючи тим самим від пошкодження клітин і молекул.

Друге з'єднання, ферулова кислота (ФК), яка міститься в таких продуктах харчування, як морква, овес і помідори.

ФК також вважається антиоксидантом, який допомагає при лікуванні шкіри: сонячних опіків і зморшок.

Стадії хвороби Альцгеймера

Команда розділила мишей із хворобою Альцгеймера на чотири групи і додала однакову кількість здорових мишей в кожну.

Їм був наданий один з чотирьох раціонів харчування: і EGCG і ФК, тільки EGCG, тільки ФК, або плацебо.

Миші пройшли кілька нейропсихологічних тестів, які вимірюють такі показники, як пам'ять і зорово-просторові навички — як до, так і після прийому їжі.

Після закінчення трьох місяців миші, які знаходились на комбінованому раціоні харчування, працювали так само добре, як і здорові миші.

Тим не менш дослідники зазначають, що відкриття, яке зроблено на гризунах, можливо, не зможуть бути відтворені в організмі людини.

Проте вони додають, що отримані результати можуть призвести до використання рослинних добавок у поєднанні з ліками для профілактики або уповільнення симптомів слабоумства.

Дивіться також: Нейродегенеративні хвороби

Нагадаємо, корейські дослідники знайшли спосіб уповільнити розвиток деменції.

Як повідомляв портал "Знай.uа", люди, які страждають від захворювань легень мають підвищений ризик розвитку слабоумства.

Також "Знай.uа" писав, дослідники з Університету Дьюка в Дареме запропонували новий спосіб діагностики хвороби Альцгеймера.