У середу, 17 квітня, відомий доктор Євген Комаровський зруйнував міф про зміцнення імунітету дитини. З'ясувалося, що ліки не зміцнюють імунітет, у тому числі і ехінацея.

Так, за словами доктора, ехінацея не зашкодить дитині, але і не принесе користі. Купівля ліків — марна трата грошей, упевнений він.

Також Комаровський заявив, що препаратів для зміцнення імунітету не існує, а ті, які продаються в аптеках для такої мети, — маркетинг виробників і реалізаторів і психотерапія для батьків.

"Імунітет… зміцнюється за допомогою здорового способу життя, розумних фізичних навантажень, правильного харчування і обмеження часу з гаджетами…", — сказав лікар.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

Він додав, що багатьом батькам простіше заспокоїти свою совість "трьома краплями" ліків на день, замість того, щоб часто гуляти з дитиною, гартувати її, стежити за температурою повітря і вологістю в приміщенні.

До речі, Євген Комаровський повідомив українцям про те, що необхідно робити батькам у першу чергу під час гикавки у дітей і коли необхідно терміново звертатися до лікарів.

Комаровський зазначив, що гикавка - це короткий вдих при закритій голосовій щілині, обумовлений скороченням діафрагми, який провокує з'їдена дуже швидко їжа, часте ковтання, переїдання, суха їжа, вживання газованих напоїв.

Нагадаємо, що Комаровський розповів батькам, чому у дітей виникають носові кровотечі і пояснив, як уникнути цих неприємних симптомів. Лікар пояснив, як діяти, коли виникає кровотеча скидання у дитини.

Як повідомляв портал Знай.uа, Комаровський на своїй сторінці в Instagram написав, що багато батьків під час зимових прогулянок закривають рот і ніс дитини шарфиком - їм здається, що так тепліше, шарфик додатково зігріває повітря, і це зменшує ризик переохолодження.

Також портал Знай.uа писав, коли діти часто хворіють, батьки відразу ж у всьому звинувачують поганий імунітет. Відомий лікар-педіатр Євген Комаровський розповів, чому насправді ми хворіємо ГРВІ і як це пов'язано імунітетом.