Багато батьків, відправляючи дітей до садочка чи до школи стикаються з такою проблемою, як відмова дитини вчити вірші. Для деяких малюків це не проблема, а от інші не можуть вивчити навіть кілька рядочків.

Відомий лікар Євген Комаровський точно знає, що в такому випадку робити та ділиться своїм досвідом з молодими батьками.

Всього сім порад і вивчити віршик для вас та ваших дітей стане щоденною розвагою.

Євген Комаровський

За словами фахівця, до цього процесу важливо підходити легко та творчо. Жодного насилля! Тільки в такому випадку дитині буде хотітися робити це знову і знову.

Популярні новини зараз
ТЦК дав чоловікам 60 днів: повідомити обов'язково На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Тариф 7,96 грн/куб діятиме не для всіх: кому доведеться платити більше Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки
Показати ще

Правило перше

Перше прочитання твору має бути максимально артистичним і емоційним. Важливо розставити акценти в рядках і передати почуття героїв, щоб подумки перенести малюка на місце подій.

Правило друге

Обов'язково обговорюйте з дитиною сенс і посил прочитаного, щоб ваше дитина не просто завчила кілька рядків, а розуміла, про що мова. Якщо твір надто складний, то обговорюйте буквально кожне речення.

Поясніть лексичне значення кожного важкого і незнайомого слова. Так, наприклад, "Мойдодир" Корнія Чуковського їх безліч: "кушак", "вакса", "лохань".

Правило третє

Кілька разів слід перечитати вірш, але важливо робити це з різною інтонацією та емоцією. Використовуйте ніжний і тихий шепіт, в інший раз зліться, в третій – смійтеся. Також, щоб краще запам'ятовувалося, можна робити це ц вигляді гри.

Правило четверте

Спробуйте заспівати рядки вірша. Або знайдіть в інтернеті цікаві варіанти. Останнім часом стало модним писати музику до слів відомих авторів. Що це дасть? Така нехитра процедура дозволить дитині спіймати ритм вірша.

Можна також начитувати вірш, постукуючи в долоні.

Правило п'яте

Не вчіть з дитиною вірш на ніч. Вранці дитина навряж чи згажає його. Щоб все пройшло спокійно і без зайвого стресу, краще присвятити цій справі як мінімум два дні. Кілька разів повторити його вдень, а потім ще почитати ввечері та вранці закріпити результат.

Правило шосте

Візуалізуйте. При вивченні вірша не тільки читайте її вголос раз за разом. Спробуйте з дитиною обговорити, яка картинка спливає у нього в голові при кожному рядочки. Потім намалюйте ці знаки на листочку. Повторювати вірш за картинками буде набагато простіше!

Правило сьоме

І на завершення, важлива порада: займайтеся спортом! Під час розучування вірша обов'язково робіть фізкульт-перерви на 5-10 хвилин. Доведено: учасники експериментів, регулярно упражнявшиеся в спортзалі, краще проходили тести на пам'ять.

Нагадаємо, лікар Комаровський назвав сім головних ознак псевдоліків.

Як повідомляв портал Знай.ua, ці напої найкраще підходять дітям у спеку, і готувати їх просто.

Також Знай.ua писав про те, що психологи розповіли, як псадити дітей на "екранну дієту".