Голова Національної поліції України Сергій Князєв повідомив президенту Володимиру Зеленському під час відкритої частини доповіді про хід розслідування вбивства Павла Шеремета. За його словами, у кримінальному провадженні розслідують зв'язки Шеремета з Нємцовим та його участь у російсько-грузинській війніу 2008 році.

Поліція встановила, що російські спецслужби на території України здійснювали таємну операцію, під час якої знищували українських військових, які начебто брали участь у російсько-грузинській війні, розповів Князєв. Це виявили українські правоохоронці, розслідуючи вбивство журналіста Павла Шеремета.

Читай Знай.ua у оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

"Найняті диверсанти у вересні 2016 року в місті Рівне вбили військового розвідника Івана Мамчура та мали намір вбити ще низку офіцерів з наданого ФСБ списку. Кілера вдалося встановити", - повідомив Князєв.

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми
Показати ще

Журналіст Павло Шеремет багато писав про російсько-грузинську війну. Зокрема, у книзі "Загиблі мрії" Шеремет викриває злочини Росії проти Грузії. Слідчі у справі про вбивство Шеремета вивчають творчість журналіста як можливий мотив до його вбивства.

Також поліція вивчає зв'язки Павла Шеремета з убитим у Москві опозиційним російським політиком Борисом Нємцовим, який жорстко критикував президента РФ Володимира Путіна.

"Не є таємницею, що загиблий товаришував з Борисом Нємцовим, розстріляним у Москві в 2015 році", – зазначив голова НП.

Спільно з Нємцовим Шеремет працював над книгою "Сповідь бунтаря", яку друкувала типографія міста Ярославль у Росії.

Зв'язки Шеремета з Нємцовим, джерела фінансування, друк цих видань, розподіл грантових коштів та грошей з різних фондів, до яких мав відношення Павло Шеремет – все це також розслідують у кримінальному провадженні, повідомив Князєв.

Нагадаємо, Зеленському відзвітували про розслідування вбивства Шеремета

Як повідомляв портал Знай.ua, національний союз журналістів звернувся до Зеленського щодо розслідування справи про вбивство Павла Шеремета.

Також Знай.ua писав, представник ОБСЄ заявив, що нерозкрита справа вбивства Шеремета стримує свободу слова, ЗМІ та безпеку журналістів.