В рамках міжнародного співробітництва Генпрокуратура отримала від Федерального бюро розслідувань США інформацію про те, що колишній очільник Партії регіонів Олександр Єфремов вивів кілька мільйонів доларів на рахунки підконтрольних йому компаній, зареєстрованих за кордоном. Про це йдеться в тексті рішення Печерського райсуду Києва від 16 березня 2017 року.

"Згідно з отриманою в рамках міжнародного співробітництва інформації ФБР США, особа (Єфремов, - ред.), Починаючи з червня 2006 року, через Укркомунбанк здійснював перерахування великих сум грошових коштів, які вимірюються в мільйонах доларів США, фірмам-нерезидентам України, які є підконтрольними йому ж ", - йдеться в тексті.

Досудове розслідування встановило, що формальним власником ВАТ Укркомунбанк був заступник Єфремова Едуард Лозовський, який після початку гібридної війни в Донбасі втік до окупованого Криму.

Генпрокуратура здійснює досудове розслідування у виробництві за фактами розтрати бюджетних коштів в особливо великих розмірах посадовими особами ТОВ Індекспром, ТОВ ДС-8, ТОВ Портекс, ГО Консент, ГО Торговий дім Краснолуцький машинобудівний завод і ДП Луганськвугілля протягом 2011-2013 років в інтересах Єфремова.

Кримінальне провадження розслідує факти організації проведення мітингів і псевдореферендума на території Луганська в 2014 році, а також надання організаційної допомоги в створенні і діяльності терористичної організації "ЛНР".

Нагадаємо, що Єфремова затримували двічі. Перший раз - в лютому 2015 року. Його звинуватили у зловживанні владою та службовим становищем. Однак ГПУ закрила цю справу проти Єфремова в березні 2016 року і повернула підозрюваному заставу.

30 липня 2016 року Єфремова повторно затримали в аеропорту Бориспіль. Суд задовольнив клопотання прокуратури і обрав йому запобіжний захід у вигляді двох місяців утримання під вартою. Після цього суд вже двічі продовжив арешт Єфремову.

Як повідомляв сайт Знай.ua, Єфремов зізнався у спонсоруванні війни на Донбасі.