Масові мітинги у Росії переросли у наймасштабніші за останній час акції протесту – мешканці сотень міст вийшли на вулиці, щоб показати своє невдоволення корупційною діяльністю у провладній верхівці.

Почалося все із того, що депутати Держдуми відправили офіційний запит до Слідчого комітету РФ із проханням з'ясувати – звідки у правої руки Путіна такі величезні маєтки та у який спосіб він їх отримав.

Ініціатором такої перевірки з самого початку був лідер опозиційних сил Олексій Навальний.

Пізніше саме він пообіцяв влаштувати акції протесту з цього приводу, додавши, що мітинг буде мирним і проводитиметься виключно з однією метою – відкрити людям очі на "імперію Медведєва".

Слід відзначити, що з цією метою опозиціонер зняв ролик, в якому розповідає про таємні палаци, виноградники та яхти прем'єра - "Він вам не Дімон". Як стверджував сам активіст, це одне з найбільших розслідувань корупційної діяльності в Росії за останній час.

Популярні новини зараз
Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Вже сьогодні у свою обіцянку він виконав: на вулиці Владивостока, Хабаровська і Барнаула вийшли сотні обурених корупцією чинного прем'єра росіян.

З цього приводу центральні російські канали жодної заяви не зробили, оминувши заходи увагою.

За кілька годин мітингарями зацікавилася поліція – почалися перші затримання. На вулиці Москви стягнули патрульних та бійців Росгвардії.

Коли до загальної колони приєднався сам Навальний, ініціатора акції одразу затримали, не пояснивши навіть, куди повезуть і коли відпустять.

Слідом за ним ще близько двох сотень активістів відправили до поліцейського відділку.