Вчора, 19 квітня, Міжнародний суд ООН в Гаазі виніс попереднє рішення по українському позову проти Росії. Кремль моментально зрадів і поспішив доповісти, що йому нічого не буде, тобто, звинувачення проти Москви не визнали дійсними.

Про це представники МЗС Росії доповіли на своєму Facebook. "Суд без голосування визнав, що претензії України до Росії по МКБФТ безпідставні і, відповідно, умови для застосування попередніх заходів відсутні", - свідчить текст, але чомусь ніхто не додає, що це рішення попереднє, до остаточного ще місяць дожити треба.

Суд нагадав обом сторонам про важливість дотримання Мінських домовленостей, а що стосується окремо Росії - повернути можливість здобувати освіту українською мовою і припинити тиснути на кримських татар: це, зрозуміло, назвали "відновленням діяльності Меджлісу", але для агресора коректність не завжди стає зрозумілою. Також суд оголосив, що в травні пройде вивчення всіх звинувачень проти Росії, які Україна зможе надати.

Президент Петро Порошенко вважає, що таке рішення суду багатообіцяюче, а Україна перебуває на вірному шляху. Раніше "Знай.ua" повідомляв про те, що журналісти спробували дізнатися у представників ООН їхню позицію з цього судового позову.