Лідер Радикальної партії Олег Ляшко заявив, що за його інформацією, влада розглядає варіант голосування змін до Конституції в таємному режимі. "Як Турчинов колись протягнув закон про особливості місцевого самоврядування", - порівняв він ситуацію з голосуванням в Раді.

На думку політика, "це буде така наруга над законом і правом, якої цивілізований світ ще не бачив". "Зміни до Конституції України - в таємному режимі?! Янукович, Гітлер і всі інші диктатори світу разом узяті просто відпочивають. До таких махінацій влада вдається, бо в неї немає 300 голосів "за" особливий статус для Донбасу", - написав Ляшко на своїй сторінці у Facebook. Лідер Радикальної партії закликає прийти до парламенту "всіх українців, які усвідомлюють, що зміни до Конституції - це московський сценарій знищення України".

Водночас прес-секретар голови Верховної Ради України Володимира Гройсмана Дмитро Столярчук заявляє у Facebook, що таке повідомлення викликало у нього подив. "Мені почали телефонувати журналісти з проханням прокоментувати, що у Верховній Раді нібито готується таємне голосування щодо змін до Конституції. Був дуже здивований такими запитаннями. Не знаю, хто запустив ці безпідставні чутки", - написав речник. При цьому він зазначив, що "процедура внесення змін до Конституції чітко регулюється як регламентом, так і самою Конституцією, а тому відхилення від цієї процедури просто неможливі".

Нагадаємо, 31 серпня 2015 року Верховна Рада схвалила у першому читанні зміни до Конституції в частині децентралізації. Те голосування супроводжувалось безладом та силовим протистоянням під Радою, під час якого від вибуху гранати загинуло кілька правоохоронців.

Читайте також: Пародія Зеленського про підрахунок голосів підірвала інтернет (відео)

Популярні новини зараз
Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"
Показати ще

Для остаточного ухвалення закону про внесення змін до Конституції необхідно не менш як 300 голосів депутатів. Якщо до кінця цієї сесії (2 лютого) законопроект щодо децентралізації не буде розглянутий, то він вважатиметься відхиленим.