Північна Корея вперше показала нові зразки балістичних ракет, які базуватимуться на підводних човнах.

Про це повідомляє Reuters. Ракети презентували ще до того, як їх мали вивести на військовий парад в Пхеньяні, присвячений головному національному святу в країні – Дню народження засновника республіки Кім Ір Сена. Кадри з новим озброєнням з'явились на місцевому телебаченні.

Ракети "Пуккуксонг-2" розмістили на автомобільних платформах, які очікували на початок параду.

Між КНДР та США значно погіршились відносини через випробування балістичного та атомного озброєння, яке проводить Пхеньян. Адміністрація американського президента Дональда Трампа вирішили посилити тиск на Північну Корею.

Радники глави Білого дому розглядали кілька варіантів, щоб змусити Пхеньян відмовитись від ядерної програми. Серед них було військове втручання та повалення диктатури Кім Чен Ина. США розраховують на підтримку Китаю у цьому питанні.

Популярні новини зараз
Дощі, грози і навіть заморозки: шашлик на Великдень доведеться відкласти, синоптики попередили про негоду Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться
Показати ще

Американська ударна група на чолі з атомним авіаносцем нещодавно підійшла до берегів КНДР на відстань ракетного удару, у відповідь на можливу підготовку чергового ядерного випробування у Північній Кореї. Кораблі США несуть на борту ракети "Томагавк" й готові завадити запускам північнокорейських ракет.

В той же час у КНДР наказали населенню готуватися до "великої і важливої події", яка відбудеться в найближчі дні. Знімки з американського розвідувального супутника вказують на завершення приготування до можливого нового ядерного випробування.

В Пхеньяні заявили, що готові до війни, яку, на думку північнокорейської влади, прагне розв'язати Вашингтон.

Нагадаємо, портал "Знай.ua" повідомляв, Китай вирішив скасувати всі авіарейси до КНДР на тлі зростання ймовірності військового конфлікту.