24 квітня в Пітері затримали п'ятьох соціальних працівників, яких підозрюють в ґвалтуванні малолітніх.

Жертвами педофіла були вихованці місцевого дитячого будинку "Центр сприяння сімейному вихованню №8", яким ні до кого звернутися за захистом і допомогою. Троє з підозрюваних - співробітники закладу, ще двоє - його ж випускники. Поліція вважає, що зґвалтування тривали протягом п'яти років: з 2005 по 2010 роки.

Найстаршому з підозрюваних зараз 70 років: це заслужений педагог Росії Станіслав Виноградов. Його "однодумцем" був працівник дитбудинку, 47-річний Михайло Єлін, а також випускник - 41-річний Кирило Покалюк, куратор соціального готелю "Мрія". Все почалося з того, що студента місцевого гуманітарного ВНЗ зняла документальний фільм про екс-вихованця - 26-річного Якова Яблучника, який розповів про страшні події свого дитинства. Пізніше фільмом всерйоз зацікавилася прокуратура.

Станіслав Виноградов

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Хлопець розповів, що в його дитбудинку навіть не пахло людським ставленням: за будь-який непослух дитину відправляли до психіатричної лікарнї. Термін "заслання" визначався тяжкістю проступку: це міг бути тиждень, а міг і місяць. В окремих випадках візит затягувався на півроку.

Михайло Єлін

"Коли мені було 13 років, до нас став приходити колишній випускник дитбудинку, який зараз працює в соціальному готелі "Мрія". Спочатку він усамітнювався з 11-річним Русланом. Потім зі мною. Перший раз це сталося в загальному туалеті... Він вів мене в сусідні будинки, на горища, знімав сауни, просто вів в парадні і змушував займатися з ним оральним і анальним сексом. За одну зустріч платив 500 рублів", - розповів Яків і пояснив, що не міг розповісти нікому про насильство через острах знову потрапити в психлікарню: відносини з педагогами залишали бажати найкращого, оскільки Яків завжди був активною дитиною і борцем за справедливість. Зустрічі тривали до самого випуску Яші з дитбудинку.

Кирило Покалюк із Ксенією Собчак під час спільного візиту до дитбудинку

Раніше інформаційний портал "Знай.ua" писав про те, як в Київській області суд заарештував двох підлітків без права внесення застави. Хлопці знущалися і ґвалтували десятирічного хлопчика з інвалідністю.