Покійний політик та підприємець Лев Миримський, який помер від серцевого нападу у Києві, був відомий не тільки через мільйонні статки. Власник кількох прибуткових бізнесів, він викликав суперечливе ставлення серед колег.

Початок кар'єри

Уродженець Сімферополя, хоча був прописаний на малій батьківщині, проте кілька років тому переїхав до Києва. Освіту отримав у місцевому технікумі залізничного транспорту. Тривалий час служив в рядах Радянської Армії – із 1979 по 1981 роки, працював техніком у будівельному комбінаті.

У 1987 році очолив кооператив "Прогрес", але на посаді втримався тільки два роки. До початку 90-х років керував СП "Леко", а в 1994 році став президентом корпорації "Імперія". Депутатський мандат Миримський отримав того ж року, вступивши до фракції "Трудова Україна", але вже за три роки заснував політичну партію "Союз", від якої у 2006 році увійшов до складу ВР АРК Криму.

Підприємницька діяльність

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Левову частку його прибутку забезпечив Миримському гральний бізнес, кінопрокат, торгівля, телефонізація, реклама та преса, що часто реєстрував на дружину Вікторію.

Володів 90% акцій ТОВ "Фантазія", фірми "Грантор", "Артріум", "Автодель", що спеціалізувалася на продажі елітних машин. Йому підпорядковувалася також газета "Бізнес-експрес", ЗАТ "Кримський регіональний вексельний центр", туристичне агентство "Терра Таврика" та багато інших фірм.

Суперечлива репутація та скандальне минуле

Дані про ізраїльське громадянство підприємця вперше з'явилися у 2002 році. Саме тоді віце-спікер кримського парламенту Василь Кисельов заявив, що може підтвердити це документально. Пізніше виявилося, що у Миримського є ізраїльський паспорт для внутрішнього користування. Втім, сам він заперечував це, але Кисельов подав позов до суду і виграв. Бізнесмена зобов'язали сплатити 50 тисяч гривень в якості моральної компенсації.

Рік потому він фігурував одразу у кількох кримінальних провадженнях за звинуваченнями у бандитизмі та тяжких злочинах. На своє виправдання надавав довідку із міліції – мовляв, не має жодного відношення до правопорушень чи махінацій. Але це не завадило прибічникам комуністів малювати промовисті написи на парканах: "Миримський – бандит і мафія".

Любитель азартних ігор навіть не приховував своєї слабкості, за що отримав неофіційний статус "авторитета" у колах бізнесу, політики та навіть кримського криміналітету.

Криміналітет 90-х: "кримські башмаки"

Подейкують, що він був причетний до злочинного угрупування "башмаків". Деяких із них притягували до відповідальності, але за рішенням суду відпускали. Організатором виступив відомий у 90-х роках кримінальник Ткачов, а спільниками були Башмаков, Слепінін, Рачковський.

Під час "з'ясування стосунків" між подібними кланами, Миримським отримав вогнепальне поранення, а один із його соратників загинув.

Існувала версія, що Миримський також був одним із домінуючих політичних представників на півострові, а також розглядався Кремлем в якості "довіреної особи" для просування російських інтересів у Криму.

Нагадаємо, раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що у столиці від серцевого нападу помер скандальний бізнесмен та політик Лев Миримський.