Ніч перед виборами з суботи на неділю видалась безсонною для багатьох, зокрема, для працівників суду. Адже Шостий апеляційний адміністративний суд з 21 години почав розгляд позову адвоката Андрія Хилько. Позов стосується "визнання порушень у підкупі виборців та скасування рішення ЦВК №153 від 30.01.2019 про реєстрацію кандидата Зеленського". Щойно прийнято рішення суду.

На засіданні суду розглянуто справу адміністративного позову Хілька Андрія до кандидата на пост президента України Володимира Зеленського. Його звинуватили у заклику до виборців, розміщеному у соцмережі Фейсбук. Заявник інспектував НСК "Олімпійський" і вияснив, що існують невідомі списки виборців кандидата Зеленського.

Винесено рішення, що допис Зеленського у соцмережі не підпадає під обмеження. І відповідно не здійснював закликів, а лише повідомив громадянам про способи отримання квитків - запрошення на дебати. І є оціночними доводами позивача. У задоволенні позовних вимог відмовлено.

Згідно діючого законодавства, навіть, якби було порушення, то максимальним покаранням могло бути лише попередження, а не зняття кандидата з виборів. Тому, виборам завтра бути.

Здається, вся Україна чекала рішення суду. Прихильники Володимира Зеленського намагались поспілкуватись із позивачем, аби зрозуміти мету таких його дій.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми
Показати ще

Як відомо, позивачем у справі виступив спостерігач за виборами на одному з округів Андрій Хилько. Він заперечує, що пов'язаний з Порошенком.

У суді розглянули позов з вимогою скасувати реєстрацію Володимира Зеленського як кандидата в президенти.

Зеленський на дебатах

Політологи практично в один голос кричали, що підкуп виборців не є підставою для скасування судом реєстрації кандидата на пост президента.

У позові йдеться "про визнання порушення у підкупу виборців та скасування рішення". Перший тур пройшов 31 березня, позов можна було подати відразу, але ж ні, дочекались критичної дати, напередодні другого туру виборів, які відбудуться завтра, 21 квітня.

Зеленські

Нагадаємо, змушують стояти в черзі не просто так: нова схема фальсифікації на виборах, про це повинен знати кожен.

Як повідомляв "Знай.ua", Зеленського хочуть зняти з виборів.

Також портал "Знай.ua" писав, Олена Зеленська терміново звернулася до українців.