Перший український президент Леонід Кравчук у відвертому інтерв'ю розповів про ядерну таємницю нашої держави. Кравчук відповів на досить цікаві питання одного з українських видань.

Читай Знай.uа в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Леонід Кравчук
Леонід Кравчук

Чудові новини!

Популярні новини зараз
Дати виплати пенсій "перетасували": чи можна змінити день отримання виплат Україна забуде, що таке війна: ясновидець розповів про майбутнє нашої країни та про те, коли закінчаться бойові дії Нові тарифи на газ в Україні: скільки він коштуватиме до квітня 2025 року Гроші на кону: "Ощадбанк" зробив важливе оголошення
Показати ще

Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

"Незалежній Україні вже 28 років. Для людини – це якраз вік становлення, як і для молодої демократії. Однак на нашу долю за ці 28 років довелося чимало випробувань, а шість років тому додалася ще й війна. Чи був у нас хоч один шанс її уникнути?", - запитав журналіст.

"Думаю, шанс був. У Біловезькій пущі, коли Леонід Кравчук, Борис Єльцин (президент Росії – ред.) і Станіслав Шушкевич (голова ВР Республіки Білорусь – ред.) підписували документ про припинення існування СРСР, там було багато складних питань: Крим, ядерна зброю, прикордонні справи, кордони в цілому... Нам вдалося обійти ці питання і сформулювати у документі так, щоб вони не викликали серйозних протиріч. І якби Україна спочатку хоча б продовжила те, що ми починали, а ми взяли, по-моєму, Луганську і Донецьку області, де проводили експеримент, як налагодити управління країною. Багато було людей, які говорили, що цього робити не потрібно, тому що це неправильно, і взагалі не враховуються всі моменти історії України. Але ми пішли на це і взяли дві області на сході України. Цілий рік ми проводили експеримент управління на рівні регіонів і на цьому зупинилися, прийшов Леонід Кучма і все це припинило діяти.", - розповів Кравчук.

Нагадаємо, Кравчук назвав головну відмінність Порошенка від Зеленського: "Не зупиниться ні перед чим...".

Як повідомляв Знай.uа "Тільки вилупилися": Леонід Кравчук "порвав" українців своєю правдою про незалежність, аж не віриться.

Знай.uа писав, втекти не вдалося: Порошенко таки засікли на Майдані, красномовне фото.