У четвер, 3 жовтня Верховна Рада України ухвалила у другому читанні і в цілому законопроект про концесії. 257 нардепів проголосували за законопроект № 1046.

Відповідно до прийнятого закону, держава відтепер має право зобов'язати приватний сектор виконувати інвестиційні, соціальні, екологічні та інші норми на весь період концесії. При цьому, у державній власності зберігається як існуюче, так і новостворене майно.

Засідання Верховної Ради

"Водночас, державний бюджет отримуватиме частку доходів від діяльності приватного інвестора у вигляді концесійних платежів". йдеться у пояснювальній записці до документа

Прийнятий закон дасть змогу державі залучати інвестиції для оновлення та підвищення ефективності використання інфраструктурних об’єктів.

Популярні новини зараз
Тарифи на воду вже підняли: де платитимуть дорожче "Продам місце в черзі": чоловіки штурмують ТЦК, воєнкоми не справляються Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Державно-приватне партнерство передбачає залучення радників та незалежних експертів, у договорі передбачається можливість заміни концесіонера.

Верховна Рада України

За словами народного депутата від "Слуги народу" Роксолани Підласа, хоча в Україні наразі працює близько 150 договорів про концесію, вони не є успішними. У той же час, у ЄС механізм державно-приватного партнерства дозволив реалізувати 1800 проектів на суму понад 300 млрд євро.

Нагадаємо, озвучено головні теми зустрічі Зеленського з Трампом.

Як повідомляв портал Знай.ua, Зеленського проінструктували перед зустріччю з Трампом.

Також Знай.ua писав, держсекретар США Майк Помпео заявив, що Білий дім не має наміру публікувати стенограму розмови Зеленського з Трампом.