Першу леді Олену Зеленську розкритикували в мережі за колір сукні, в якій вона з'явилася на інтронізації імператора Нарухіто. Володимир та Олена Зеленські прибули в Японію з робочим візитом і взяли участь в церемонії сходження на трон нового імператора.

Олена Зеленська потрапила під критику через те, що на урочисту церемонію інтронізації імператора Нарухіто вона одягла сукню лимонного кольору. Як відомо, згідно японських традицій та ділового етикету, ніхто крім імператорської сім’ї не може носити вбрання певних кольорів та відтінків.

Володимир та Олена Зеленські в Японії

Негативні відгуки щодо одягу першої леді в основному були підкріплені скупою інформацією з Вікіпедії, де вказано, що жовтий колір є під забороною в Японії. Цікавий факт, що у японській Вікіпедії про це нічого не сказано, та й діяло дане правило у 8 столітті. Та якщо бути більш точним, то японці мають чітко визначений спектр кольорів, котрі вважаються забороненими.

Серед них сумаховий та додаткові – жовто-рудий, гарденієвий і темно-багряний. Сумаховий колір схожий на бронзу або охру. У такий відтінок фарбували тільки верхній одяг імператора, і більше ніхто не мав права використовувати цей пігмент, який, видобувається з японського воскового дерева.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Заборонені кольори в Японії

Колір сукні Олени Зеленської аж ніяк не можна віднести до гарденієвого відтінку. Його оцінюють наступним чином: колір буде найближчим до кольору "Tahuna Sands" (#EFEDC6), а під іншим освітленням — до канаркового (#FFFF99).

Більше того самі японці після інтронізації Імператора не висловлювали жодної критики щодо вбрання української першої леді. В той же час під їхню критику потрапила дружина прем’єр-міністра Японії Шіндзо Абе Акіе, яка вдягла надто коротке плаття – по коліно.

Імператорське вбрання

Також жодної юридичної заборони на використання певних кольорів на сьогодні в Японії немає. В офіційному виданні уряду Японії від 26 вересня 2019 вказано, що дрес-код вимагає від учасниць церемонії одягати "довге плаття, денне плаття, кімоно з білим коміром або подібні", а про жодні кольори взагалі не йдеться.

Щоправда дрес-код для імператора та його сина передбачає конкретний одяг із двома кольорами, які вважаються особливо складними у створенні. Йдеться про кольори на шовку, які можна отримати за конкретної традиційної технології з використанням конкретних речовин.

Імператорський одяг

Загалом у повсякденному житті японці спокійно носять одяг кольору плаття Олени Зеленської. Отож, перша леді аж ніяк не порушила дрес-код.

Володимир та Олена Зеленські в Японії

Нагадаємо, раніше Олена Зеленська під час візиту перейняла досвід японських шкіл

Як повідомляв портал "Знай.ua", Зеленська одягла елегантний наряд на інтронізацію імператора

Також "Знай.ua" писав, що Зеленська змінила образ в Японії