Стало відомо, які політичні теми найбільше цікавлять українців у соцмережах Facebook, Instagram та Vkontakte. А також, про які партії найчастіше пишуть мешканці країни. Відповідне соціальне дослідження презентувала ГО "Інтерньюз-Україна" та аналітична компанія "Singularex".

Як відзначається, під час дослідження було проаналізовано близько 429 000 повідомлень в Facebook, 1 735 000 повідомлень в VK, а також майже 10 600 повідомлень в Instagram. Зауважимо, що дописи були створені в період із 29 серпня по 15 вересня цього року.

Відтак, найчастіше у Facebook користувачі цікавили теми пов'язані з Коломойським, Донбасом, формулою Штайнмаєра та обміном полоненими. Окрім цього, багато українців звинувачують нову владу в капітуляції та здачі державних інтересів.

Щодо Вконтакті, то там найбільш популярною є темою є все, що стосується Коломойського.

Популярні новини зараз
Без згоди не заберуть: хто має імунітет від мобілізації До школи за новими правилами: кому заборонять навчатись дистанційно Літнім українцям підкинуть грошей: як збільшиться пенсія в залежності від віку Субсидії призначатимуть за новими правилами: як зміняться комунальні пільги українців
Показати ще

Instagram значно відрізняється переважанням позитивних настроїв, але при цьому практично весь інформаційний простір забитий прихильниками Зеленського і партії "Слуга Народу", на тлі яких всі інші пости про політику просто губляться.

Підкреслимо, що за результатами аналізу перше місце за популярністю займає фракція глави держави "Слуга Народу". Друге місце посіла партія Порошенко "Європейська Солідарність". Щодо третього місця, то його посіла фракція "Батьківщина".

Нагадаємо, прес-секретар "Слуги народу" розповіла головні інсайди: що відбувається всередині фракції Зеленського.

Як повідомляв портал Знай.uа, у "Слузі народу" Зеленського планують скасувати закон про люстрацію: законопроєкт вже зареєстрований.

Також портал Знай.uа писав, що Зеленський скасує монополію на спирт в Україні: кому і коли дозволять виробництво