Уряд Швеції в своїх офіційних повідомленнях відтепер буде використовувати для Білорусі назва Belarus замість Vitryssland ("Витрюссланд" - "Біла Росія"). Таку рекомендацію озвучила міністр закордонних справ Швеції Анн Лінде, повідомляє Belta.

"Це визнання білоруського громадянського суспільства і народу, які впродовж довгого часу прагнули до того, щоб підкреслити національну ідентичність і суверенітет своєї країни", - пояснили в МЗС країни.

День Жовтневої революції в Республіці Білорусь, TUT.by
День Жовтневої революції в Республіці Білорусь, TUT.by

Міністр закордонних справ Швеції Анн Лінде, яка у понеділок здійснює офіційний візит до Мінська спільно з міністром закордонних справ Фінляндії заявила, що таким чином МЗС Швеції відмовляється від терміна, який може бути пов'язаний з Росією, оскільки закінчення" - русь" не стосується Росії.

Лінде зазначає, що у перекладі зі шведської Vitryssland означає "Біла Росія".

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

За словами Лінде, перехід до вживання назви "Білорусь" раніше відбувся у англійській та французькій мовах.

Варто зазначити, що назва сучасної Білорусі "Біла Русь" вперше зафіксовано в XIII столітті. Походження терміна остаточно не встановлено. Термін "Біла Русь" у писемних джерелах згадується польським хроністом XIV ст.

Нагадаємо, до Швеції незаконно проник корабель Путіна: що надумали в Росії.

Як повідомляв Знай.uа екологічна катастрофа невідворотна: під Одесою шторм "не підпускає" нікого до іноземного танкера.