Народний депутат від фракції "Слуга народу" Максим Бужанський різко розкритикував законопроєкт міністра культури Володимира Бородянського про роботу медіа.

За словами нардепа, цей закон може обернутися крахом всієї влади. Таку думку Максим Бужанський висловив в ефірі Politeka On-line.

"Слуга народу" переконаний, що законопроєкт Бородянського немає нічого спільного з регулюванням масмедіа. Натомість він є спробою створення механізму для не правового впливу на ЗМІ.

"Жоден закон не заподіяв нам такого шкоди або збитку, як пан Бородянський. Нічого спільного з регулюванням медіа, закон про дезінформацію не має. Цей закон - спроба створення регулюючих правових інститутів. Накинути нашийник, посадити на ланцюг абсолютно всі медіа і мати механізм не правового, поза судового, оцінного впливу на медіа», - зазначив він.

Нардеп стверджує, що завдяки цьому законопроєкту, чинити тиск на ЗМІ стане простіше. А це навіть гірше, ніж злочин.

Популярні новини зараз
Змії пішли в атаку на українців: як запобігти укусам і чи існує ефективний антидот Мобілізація жінок у травні: кому доведеться йти до ТЦК Фанати засудили Могилевську за заохочення доньки: "Не зробили висновків..." Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

"Це означає, що коли ви, як медіа, не порушуєте закон, що визнається судом, а за чиєюсь оцінкою робите якісь дії. Це є приводом для того, щоб вас штрафувати, застосовувати якісь санкції, аж до кримінальної відповідальності. Це гірше, ніж злочин. Це помилка", - підкреслив він.

Всі ситуації про ЗМІ, зазначаэ Бужанський, давно прописані в Конституції і кримінальному кодексі. А така "примітивна" спроба накинути нашийник на медіа закінчиться ганьбою і провалом для влади, переконаний нардеп.

"У XXI столітті, в країні, де існує кримінальний кодекс і Конституція, в яких прописані абсолютно всі ситуації. В тому числі і наклеп, сепаратизм. І ось таким примітивним чином надягти нашийник на ЗМІ - це закінчиться дуже погано. Це закінчиться ганьбою, провалом. Ви прекрасно розумієте, що всі ЗМІ у нас досить розрізнені. А ось в цьому питанні вони об'єднуватися і це буде удар, наслідки якого влада не витримає", - підкреслив він.

При цьому, відповідаючи на питання про ставлення до документа з боку фракції, Бужанський розповів про особливості появи законопроекту в стінах парламенту. Зокрема, про його внесення у позасесійний тиждень.

"Так вийшло, що цей закон був внесений в позасесійний тиждень. І обговорення його на фракції не було. Але у мене виникло питання - а для чого пропонується цей законопроєкт. Думаю, коли стане питання про обговорення, мої колеги почнуть саме з цього запитання", - зазначив він.