Влада не може приймати закон про ринок землі без дозволу українців Таку думку в ефірі NewsOne озвучив народний депутат від фракції "Опозиційна платформа – За життя" Юрій Загородній.

За словами парламентарія, ідея тимчасової слідчої комісії ВРУ не набрала необхідної кількості голосів серед членів регламентного комітету, щоб винести її в сесійний зал, розглядати і голосувати за створення такої тимчасової слідчої комісії.

"Всі представники опозиційних політичних сил (ОПЗЖ, "Батьківщина", "Європейська солідарність"), представники депутатських груп "За майбутнє", "Довіра" та фракції "Голос" подали своїх кандидатів на цю ТСК. Представники від більшості ‒ партії "Слуга народу" ‒ не дали в комісію жодного кандидата. Вже сам цей факт говорить про те, що вони, мабуть, чогось бояться", – зазначив Юрій Загородній.

Депутат висловив думку, в Раді монобольшінство боїться волі, позиції і думки українського народу.

"Тому що ми чітко знаємо, що з самого початку, коли почалася дискусія про можливий продаж, понад 70% громадян України виступали проти продажу землі, були категорично проти продажу землі іноземцям, і понад 60% громадян України виступають за те, щоб питання вирішувалося на всеукраїнському референдумі. Позиція нашої політсили збігається з позицією українського народу, тому що в нашій передвиборчій програмі записано: відкриття ринку землі тільки за результатами всеукраїнського референдуму", – резюмував нардеп від ОПЗЖ Юрій Загородній.

Популярні новини зараз
Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Народний депутат від ОПЗЖ Віктор Медведчук вважає, що відкриття ринку землі – це грабіж кожного українця на кілька десятків соток землі.

"Так ось, сьогодні, якщо буде введений ринок землі, то, перше, ті, хто володіє паями, і ті, хто володіє землею в власності, отримають право її продавати. Але 10,4 млн будуть продані державою. Кому? Та кому завгодно. Продадуть, і все ‒ отримають гроші. Так ви спочатку виконайте норму Земельного кодексу і дайте землю людям з цих запасів сільськогосподарського призначення, щоб вони отримали цю землю, а потім вводите ринок землі", ‒ підкреслив Віктор Медведчук.