Низка “протикоронавірусних” обмежувальних заходів, що почали діяти в країні з 12 березня, на три тижні позбавили українців можливості не тільки відвідувати кінотеатри та концерти, а й брати участь у інших масових зібраннях. Тож Знай.ua вирішили дізнатися, чи вплинуть ці заборони на подальший графік роботи Верховної Ради та у який спосіб нардепи планують убезпечити себе від загроз зараження небезпечного вірусу.

Верховна Рада - фото Знай.ua
Верховна Рада - фото Знай.ua

“Тайм-аут” цілком можливий!

Ідею облаштування санітарного посту, що запрацював з ранку 12 березня в будівлі КМДА, підтримали і народні депутати. І, як виявилося, карантинні заходи можуть реально вплинути на графік пленарних засідань - обговорення подальших змін наразі вже триває.

Андрій Осадчук, політична партія “Голос”:

Популярні новини зараз
Батьківство не врятує від мобілізації: багатодітним українцям встановили нові вимоги Україну заполонять африканці та афганці: чекає багато проблем По 4500 гривень на місяць: кому надали право на базову соцдопомогу Замість кількох виплат — одна: українцям платитимуть нову соціальну допомогу
Показати ще

“Я вважаю, що запроваджені санітарні правила мають поширюватися на всіх громадян. Якщо експерти вирішили обмежити зібрання людей до 200 чоловік, то очевидно це має поширюватися і на пленарні засідання ВРУ де, крім зазвичай 360-380 депутатів, є ще купа гостей, журналістів, працівників секретаріату - тобто одночасно близько 500”.

Віталій Безгін, політична партія “Слуга народу”:

“Пост скрінінгу однозначно не буде зайвим. Що стосується робочого режиму органів влади, то попри те, що це скопичення людей, вважаю, що зберегти штатний режим є необхідним, бо від цього залежить функціонування держави”.

Олена Мошенець, політична партія “Слуга народу”:

“Наразі розглядається питання зміни календарного графіку проведення засідань ВРУ, тому “тайм-аут” цілком можливий і навіть корисний, враховуючи закордонні відряждення та контактування депутатів з іноземними колегами. Окрім того, вже введені обмеження на закордонні відрядження депутатів та на вхід відвідувачів будівель комітетів та, власне, самої ВРУ. Тому карантин цілком можливий!”

Про те, які зміни чекатимуть на нардепів наступного тижня та чи які корективи будуть внесені в графік пленарних засідань, читайте на порталі Знай.ua.