Із 12 березня в Києві почали працювати перші 20 камер фотовідеофіксації порушень правил дорожнього руху, ще 30 встановлять у Київській області до 1 травня. Впровадження автоматичної фіксації порушень ПДР дозволить значно знизити смертність на дорогах.

Про це заявив заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко на своїй сторінці у Facebook.

Заступник Авакова навів жахливу статистику смертності на дорогах України. За його словами, майже кожна українська сім'я постраждала у цій ″неоголошеній війні на дорогах″.

″Ми підрахували, що за 28 років незалежності на автошляхах України загинуло 174 095 громадян та більше 1 200 000 отримали травми. 174 тисячі загинувших на дорогах - це ціле українське місто таке як Біла Церква або 2/3 Чернівців. Майже в кожній українській сім’ї хтось був поранений або загинув у неоголошеній війні на дорогах″, - написав заступник міністра.

Геращенко повідомив, що з 12 березня в Україні в тестовомурежимі запрацювала система автоматичної фіксації перевищення швидкості. Перші 20 камер встановлено у Києві.

У штатному режимі система почне працювати в 1 травня, до того часу заплановано встановити ще 30 камер.

Популярні новини зараз
Подорожчання до 90%: споживачам анонсували "сюрпризи" рахунках за комуналку Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Камери працюватимуть "не будь-де", а в місцях, де, за статистикою, гинуло і травмувалося у ДТП найбільше громадян.

″Камери встановлюються не де заманеться, а тільки у місцях підвищеної концентрації ДТП – там, де люди гинули і тяжко травмувались найбільше. За законом перед усіма камерами встановлений попереджувальний знак. Також ці камери будуть нанесені на всі можливі види карт та геоінформаційних систем″, - пояснив заступник глави відомства Антон Геращенко.

Міністерство опублікувало карту розташування перших камер у столиці.

Геращенко зазначив, що близько 40 % ДТП відбуваються саме через порушення швидкісного режиму. Тому, за його словами, ця система дасть можливість контролювати швидкість на найбільш аварійно-небезпечних ділянках доріг, а значить зберігати життя та здоров’я людей.

Геращенко також порівняв смертність на дорогах Києва та Осло. За минулий рік у у 350-тисячному норвезькому місті загинула лише 1 людина. Натомість у 3,5-мільйонному Києві в ДТП загинули 120 чоловік. ″Цифри, нажаль, неспівмірні″, - зазначив зазначив заступник міністра.

Ми підрахували, що за 28 років незалежності на автошляхах України загинуло 174 095 громадян та більше 1 200 000 отримали...

Geplaatst door Антон Геращенко op Donderdag 12 maart 2020

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, в Україні представили нову систему відеофіксації

Як повідомляв портал Знай.ua, багато експертів скептично налаштовані щодо відеофіксації

Також Знай.ua писав, українці масово гинуть у ДТП