Відома українська письменниця Оксана Забужко вирішила висловити свою думку про Нобелівську премію 2020 року та інформаційну війну. Відповідний пост вона опублікувала в Facebook.

Читайте Знай в Google News!

Письменниця надала скани з книги за 1992 рік, де згадувала про Луїзу Глік (володарку Нобелівської премії з літератури за 2020 рік). Забужко написала про Глік і цілу поетичну традицію після першої поїздки в Кембридж в 1991 році.

"а ці дві сторінки тут вивішую, бо вже дратує черговий наш "Нобелівський психоз": з одного боку, плач і виття над болотами " ааа, які ж ми дурні х@хли, що не знаємо нового Нобелівського лауреата!", а з іншого-хамство "запозичене", Московського розливу, в дусі "все те дурниця, чево не знає Митрофанушка "("наш Боренька всево Муракамі прочитав, а ці дурні Нобелівку далі якийсь Луїзі!"). Обидві ці реакції-результат нашої інформаційної окупації: того, що українців понад 20 рр. змусили жити з шиями, вивернутими в бік Московського смітника, без хоча б короткострокової пам'яті про те, що у нас творилося вчора і позавчора (особливо в 1990-ті, коли вікна можливостей на українському медіа - і видавничому ринку були ще відкриті, і Росія ще не контролювала того, що ми тут писали, знімали, грали і співали: стан, який тепер доводиться відвойовувати для себе зі зброєю в руках.) Отже шануймося, бо ми того варті", - пише Забужко.

ЩЕ ПРО НОБЕЛЯ-2020, І ТРОШКИ ПРО ІНФОРМАЦІЙНУ ВІЙНУ. На цих сканах - перша згадка про Луїзу Ґлік в українській...

Популярні новини зараз
Пропонують тарифи, які неможливо знайти: абоненти Київстару отримують дивні пропозиції В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще
Geplaatst door Oksana Zabuzhko (Оксана Забужко) op Zondag 11 oktober 2020

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, Забужко розповіла про долю вчителів у радянських школах, згадавши слова мами.

Як повідомляв Знай. ua, письменниця Оксана Забужко відреагувала на звернення Студпарламенту рідного університету, не хоче червоніти за "alma mater".

Також Знай. ua писав, що Оксана Забужко налякала українців темними часами