Представникам ОБСЄ перешкоджають у виконанні їх обов'язків уздовж лінії розмежування.

Про це повідомляє Politeka.

За словами заступника голови Спеціальної моніторингової місії (СММ) ОБСЄ Олександра Хуга, навіть українська сторона не дає можливості повноцінно працювати:

"Тому нам, ймовірно, видно лише верхівка айсберга конфлікту. І навіть, якщо ми розрахуємо кількість порушень режиму припинення вогню в підконтрольних українському уряду районах і непідконтрольних, це не буде повною інформацією, оскільки не дає повної картини ситуації. ... боку перешкоджають тому, щоб ми бачили всю правду. Ця правда некомфортна сторонам, тому вони не хочуть, щоб ми про неї повідомляли", - пояснив він.

В ОБСЄ наголошують, що однією із причини ескалації конфлікту на Сході залишається занадто близька відстань між терористичними угрупуваннями та українськими підрозділами:

Популярні новини зараз
Карткою – 10 грн, готівкою – 15: в Україні знову підвищують ціни на проїзд Українцям пообіцяли зробити життя трохи простішим: понад 10 тис грн на людину Нові тарифи на газ в Україні: скільки він коштуватиме до квітня 2025 року Старі сковорідки не доведеться викидати: як у домашніх умовах подарувати посуду друге життя
Показати ще

" Якщо відстань між позиціями всього близько 100 м (як в Пісках, Авдіївці, Ясинуватій або Широкино), то рівень напруженості буде високий", - підсумував Хуг.

Як повідомляв портал "Знай.ua", в ОБСЄ зафіксували зникнення техніки бойовиків.