Президент РФ Володимир Путін заявив, що зараз зберігаються серйозні ризики загострення ситуації на Донбасі. Про це він повідомив під час свого виступу на нараді послів і постійних представників РФ.

"Серйозні ризики загострення ситуації зберігаються на південному сході України... Раз за разом демонструється відверте нехтування домовленостями, небажання вести діалог зі своїми громадянами. Всі сценарії розраховуються силовим шляхом", - заявив Путін.

Крім того, лідер РФ додав, що мінський комплекс заходів залишається реальною основою для політичного врегулювання кризової ситуації".

Дивіться: зустріч Трампа і Путіна, аналіз поведінки

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Нагадаємо, еще п'ять держав приєдналися до санкційних обмеженням, які Європейський Союз ввів проти Російської Федерації за анексію Крымскго півострова. Тепер у список увійшли Албанія, Норвегія, Чорногорія, Грузія і,нарешті, Україна.

Про це повідомив верховний представник Євросоюзу із закордонних справ і політики безпеки Федеріка Могерини.

Як повідомляв раніше портал "Знай. ua" Україна зажадала роз'яснень від Вашингтона щодо "нових пропозицій" про врегулювання конфлікту на Донбасі і в аннексированном Криму. Їх нібито обговорювалися на зустрічі президентів США і Росії Дональда Трампа і Володимира Путіна в Гельсінкі.

"Україна запросила офіційних роз'яснень у Вашингтона про нібито обговоренні на американо-російської зустрічі в Гельсінкі нових пропозицій по врегулюванню ситуації в південно-східних регіонах України, про що заявив президент Росії у своєму інтерв'ю російським ЗМІ", - повідомляє агенство.

За його словами, Київ запропонував Вашингтону офіційно спростувати цей факт, якщо подібна інформація не підтвердиться.