Стало відомо, що 2 вересня, в столиці Сомалі терорист-смертник атакував урядову будівлю в центрі міста. Про це повідомляє ВВС.

У джерелі додали, що вибухівка була закладена в автомобіль, яким керував смертник. В результаті вибуху була зруйнована школа, кілька житлових будинків і мечеть, що розташовувалися поруч.
У свою чергу, в поліції повідомили про трьох загиблих і 14 поранених.

Крім того, поліція додала, що троє загиблих - солдати, які ціною власного життя завадили смертнику проїхати на територію урядової будівлі.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Як додав свідок:

Ми займалися повсякденною роботою, коли стався вибух. Я сховався під столом. Я чув велику кількість пострілів біля воріт. Коли я вийшов, то побачив поранених, що лежали на землі, інші були мертвими

Поки відомо, що відповідальність за теракт взяла на себе радикальна ісламістська група Джамаат Аш-Шабааб.

До слова, російський письменник-терорист Захар Прилепін, який воював у лавах "ДНР", зізнався, що на Донбасі воюють російські військові.

Про це скандальний письменник заявив в інтерв'ю російській журналістці Ірині Шихман, відео якого з'явилося в YouTube.

Прилепін зізнався, що особисто бачив кількох офіцерів.

Якщо ви запитуєте мене, чи заходили російські військові на Донбас. Звичайно ж вони заходили туди періодично. Заходили в складі спецгрупи. Причому, не тільки російські спецгрупи, але й американські та польські

- Захар Прилепін

Крім того, він розповів, що укріпрайони для українських військових будували "архітектори" НАТО за кращими зразками Альянсу.

"За все моє перебування на Донбасі лише одного разу до нас заїхав якийсь офіцер, - ходив там видивлявся. А я потім запитав - хто це був? Мені відповіли, що росіянин" - додав він.

За словами письменника, раніше він питав у терориста Арсена Павлова по кличці "Моторола" (помер від вибуху в 2016 році) чи знайомий він з російськими кадровими військовими, на що той нібито відповів, що під час війни на Донбасі з ними не зустрічався.

Нагадаємо, як стало відомо, CША готові розширити поставки військового озброєння для України, щоб зміцнити військово-морські і повітряні сили держави.

Як повідомляв Znaj.ua, у Мережі оприлюднили нові фотографії місця загибелі ватажка "ДНР" Олександра Захарченко, зроблені відразу після вибуху.

Також Znaj.ua писав про те, що в районі селища Кримське вчора, 5 червня, снайпер Операції Об'єднаних Сил (ООС) ліквідував ватажка терористичної батареї так званої 4-ї бригади так званої "народної міліції ЛНР".