У складі виявленого угруповання було 28 кораблів – це найбільше російське корабельне з'єднання з часів Холодної війни.

Міністерство оборони Японії заявило, що по затоці Лаперуза, яка розділяє острови Сахалін (Росія) та Хоккайдо (Японія), пройшло угруповання з 28 кораблів російського Тихоокеанського флоту, повідомляє Politeka.

В оборонному відомстві Японії заявили, що з часів Холодної війни це найбільш велика група російських військових кораблів з тих, які виявляли японські військові.

Втім, кораблі не вчинили жодних ворожих дій, а також не порушили японські територіальні води. У складі угруповання визначили есмінець, фрегат, кораблі забезпечення та інші судна. Вони пройшли по протоці в період з пізнього вечора 1 вересня по другу половину 2 вересня в 210 км від північного узбережжя японського острова Хоккайдо. Російський військово-морський флот останнім часом виявляє надзвичайну активність.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів
Показати ще

Нагадаємо, Міністерство оборони Росії розвернуло біля берегів Сирії в Середземному морі найпотужніше угрупування бойових кораблів російського Військово-морського флоту за весь час участі Росії на боці режиму Асада в сирійському конфлікті. На думку військових експертів, групування виведене в море для підтримки наступу сирійської армії в провінції Ідліб.

Раніше повідомлялося, що в ЄС мають намір продовжити санкції проти Росії. Постійні представники 28 країн Євросоюзу висловилися на користь продовження індивідуальних санкцій щодо компаній і громадян Російської Федерації. Рішення ЄС було прийнято в рамках попереднього обговорення подальшої долі санкцій, адже їх термін закінчується вже 15 вересня.

Нагадаємо, США готові розширити поставки військового озброєння для України, щоб зміцнити військово-морські та повітряні сили держави.

Раніше портал "Знай.uа" повідомляв, що Україна у вересні повідомить РФ про припинення договору про дружбу.

Також "Знай.uа" писав, що експерт розповів, як змусити Путіна сісти за стіл переговорів з Донбасу.