У британському містечку Аберфан стався практично середньовічний кошмар. Так, у 4-річної дівчинки діагностували зараження крові після примірки взуття в одному з магазинів.

Про це стало відомо завдяки повідомленню видання The Sun.

У матеріалі видання говориться, що після магазину у маленької Сієнни Расул заболіла нога. Мати одразу ж попрямувала з дитиною до лікаря, який побачив нагноєння на нозі, але відпустив дівчинку додому.

А ось на наступний день дівчинка потрапила до лікарні з температурою. Їй діагностували зараження крові. Ймовірно, інфекція потрапила в невелику ранку в стопі під час примірки взуття в магазині. Сієнна Расул 5 днів перебувала в лікарні під крапельницею.

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що на території України вперше з часів незалежності провели екологічне дослідження Чорного моря.

Фахівці знайшли в морі близько півтори сотні забруднювачів, зокрема водовідштовхувальні речовини з одягу, цитрамон, пестициди, пластик і микропластик, який представляє найбільшу загрозу для людства. Чорне море досліджували протягом двох років вчені з різних країн.

Проект екологічного моніторингу EMBLAS, який фінансує Євросоюз, на дослідження отримав майже 3 мільйони євро.

Варто нагадати, що після початку будівництва "Північного потоку-2" на узбережжі Грайсвальду (Німеччина) було знайдено десятки кілограмів грудок пластичного мастила. Експерти б'ють на сполох, адже це вкрай небезпечно як для природи, так і для живих організмів, в тому числі і для людей.

"Відповідальні органи влади впевнені, що саме "Північний потік-2" викликав зараження. Зараз экоспеціалісти знаходяться в гавані для подальшої експертизи", - заявили в німецькому Союзі охорони природи та біорізноманіття.

Нагадаємо, лікарня перетворилася на найнебезпечніше місце для дітей.

Як повідомляв Знай.uа, експерти розповіли, як захиститися від радіації.

Знай.uа писав, вчені створили штучну кров.