Сара Іфтехар, що вивчає право в одному з британських університетів, стала першою фіналісткою конкурсу "Міс Англія", яка носить хіджаб.

Про це повідомляють ЗМІ.

Дівчина проживає у місті Гаддерсфілд і боротиметься за перемогу в конкурсі з 49 іншими фіналістками.

20-річна студентка працює візажистом і часто публікує в Instagram фотографії, на яких одягнена в традиційні пакистанські вбрання. Нещодавно вона здобула перемогу в конкурсі "Міс Гаддерсфілд".

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

"Я не розраховувала на те, що творитиму історію. Я пишаюся цією перемогою. Проте я звичайна дівчина і всі ми матимемо рівні можливості на майбутньому конкурсі", - каже Іфтехар.

За її словами, вона вирішила взяти участь в "Міс Англія", "щоб трохи розважитися".

"Хіба те, що я хочу покривати голову та одягатися скромно, є проблемою? Я така ж, як інші конкурсантки".

"Якщо я відправлю таке послання, це може мотивувати інших людей брати участь у змаганнях", - додає Іфтехар.

На сторінці, що дівчина використовує для збору коштів на дитячу благодійність, вона пише: "Я беру участь у "Місс 2018", аби показати, що у краси немає визначення. Кожен прекрасний по-своєму: вага, раса, колір шкіри чи форми не мають жодного значення".

Серед інших фіналісток конкурсу - Софі Холл, на тілі якої лишилися шрами, залишені після нападу на неї: минулого року зловмисник вилив кислоту на дівчину та ще 22 відвідувачів нічного клубу в Лондоні.

Переможниця "Міс Англія" представлятиме свою країну на міжнародному конкурсі "Міс світу", що проходитиме наприкінці року в Китаї. "Міс світу" щороку транслюється у 120 країнах і цього року пройде в 68-й раз.

Останнім часом дійство часто критикують і називають таким, що "викликає деградацію". У 2011 році близько сотні демонстрантів влаштували протест проти конкурсу, який, за їх словами, схожий на "ринок великої рогатої худоби".

Разом з тим варто відзначити, що вперше за 40 років в Ірані пройшли масові акції протесту, на яких жінки вимагають дозволити їм не носити хіджаб. Зараз відмова від носіння хіджабу в Ірані карається в'язницею, а щоб частково обійти заборону, деякі жінки знімають хустку в машині.

Відзначимо, що першу акцію проти обов'язкового носіння хіджабу провела в грудні 31-річна активістка Віда Мовахед, мати півторарічної дівчинки. 27 грудня жінка з розпущеним волоссям вилізла на будову на проспекті Энгелаб в Тегерані, використовуючи хустку як прапор. Її затримала поліція відпустила лише 28 січня.

Хіджаб для дівчаток у Німеччині можуть заборонити

Нагадаємо, у США дорого заплатять за роздягнену мусульманку.

Як повідомляв "Знай.ua", мусульманин та свиня розпалили міжрелігійний конфлікт у Росії.

Також "Знай.ua" писав, про традиції головного свята мусульман.