Будівництво "Північного потоку - 2" перейшло на новий етап - найближчим часом почнеться укладання підводної частини газопроводу.

Про це повідомили російські ЗМІ з посиланням на заяву представника Nord Stream 2 AG.

Відзначається, що судно-трубоукладач Solitaire прокладе частину газопроводу в фінській винятковій економічної зоні, а потім перейде на іншу ділянку. Пізніше Solitaire повинен буде почати укладання труб у водах Росії.

Solitaire - одне з трьох суден компанії Allseas, з якої в квітні 2017 року була досягнута угода про прокладку "Північного потоку - 2". Два інших судна - Audacia і Pioneering Spirit.

Solitaire - одне з трьох суден компанії Allseas, з якої в квітні 2017 року була досягнута угода про прокладку Північного потоку - 2

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп
Показати ще

Згідно з даними Marine Traffic, Solitaire вже прибув до порту Гельсінкі. Куди він повинен відправитися після заходу в цей порт, поки не повідомляється. Судно Audacia знаходиться біля Амстердама, а Pioneering Spirit - в Чорному морі.
Довжина фінської ділянки "Північного потоку - 2" становить 374 км. Перед укладанням труб будуть виконані підготовчі роботи, включаючи знешкодження боєприпасів.

Раніше роботи з будівництва "Північного потоку - 2" почалися в Німеччині.

Як відомо, газопровід "Північний потік - 2" повинен пройти по Балтійському морю, його протяжність складе більше 1,2 тис. Км. Передбачається, що пропускна здатність газопроводу досягне 55 млрд кубометрів газу в рік. Вартість проекту оцінюється майже в 10 млрд євро. При цьому компанія Nord Stream 2 розробила маршрут газопроводу в обхід Данії. Справа в тому, що Данія залишилася єдиною країною, яка не видала дозвіл на будівництво "Північного потоку - 2". Такі дозволи вже видали Німеччина, Швеція і Фінляндія.

Україна виступає проти цього будівництва, називаючи його політично мотивованим.

Втім, Німеччина висунули Росії умову запуску "Північного потоку - 2": на думку уряду Ангели Меркель, транзит газу через Україну все одно повинен зберегтися.

Нагадаємо, адміністрація президента США Трампа готується до запровадження санкцій проти енергетичних компаній європейських країн, що беруть участь в будівництві газопроводу "Північний потік-2".

Як повідомляв портал "Знай.ua", уряд Швеції офіційно видав дозвіл на будівництво газопроводу в обхід України "Північний потік-2".

Також "Знай.ua" писав, що "Північний потік-2" призведе до екологічної катастрофи.