Польща створить на кордоні з Україною нову дивізію, яка посилить східний фланг. Про формування нового з'єднання в рамках посилення військової присутності на сході країни повідомив міністр оборони Польщі Маріус Блащак.

"Я прийняв рішення про створення нового підрозділу польської армії, командування якого буде розташована в Седльце. Новим командиром 18-ї механізованої дивізії буде бригадний генерал Ярослав Громадзинский", - повідомив він.

Дивізія буде сформована з трьох бригад – двох діючих і однієї нової, яка незабаром укомплектується. При цьому в новій дивізії будуть нести службу близько 15 тисяч військовослужбовців.

"18-я механізована дивізія буде відповідати всім стандартам НАТО і буде готова до використання в рамках підтримки союзників. Проте основним її завданням буде захист території Республіки Польща", – йдеться у повідомленні.

Популярні новини зараз
Європі пророкують "пекельну" спеку: що чекає на Україну Упаковка по 80 грн: в Україні супермаркети змінили ціни на цукор, вершкове масло та олію Українським водіям загрожує чималий штраф: через що можна залишитись без грошей у воєнний час Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись
Показати ще

Раніше повідомлялося, що в Польщі планували побудувати огорожу довжиною більше тисячі кілометрів на кордоні з Білоруссю і Україною. Вартість його будівництва протягом 2018-2021 років повинна була складати 130 млн злотих (близько 3 млн дол.)

Відоме польське спортивне видання Przeglad Sportowy ("Спортивний огляд") на своєму офіційному сайті опублікувало аннексированный Кримський півострів у складі Російської Федерації.

Присвячена футбольній Лізі чемпіонів публікація була розміщена в інтернеті у п'ятницю. На карті зображені клуби-учасники Ліги чемпіонів з футболу і країни, які вони представляють.

Аннексированный Росією півострів на опублікованому польським ЗМІ карті зафарбований в той же колір, що і на території Російської Федерації.

Нагадаємо, поляки показали, чий Крим. На карті зображені клуби-учасники Ліги чемпіонів з футболу та країнs, які вони представляють.

Як повідомляв "Знай. ua", українці відповіли, що їх приваблює Польща. Працездатне населення вкрай розчарувалося: люди не бачать вдома ніяких перспектив.

"Знай. ua" писав, що українські студенти масово тікають в Польщу: шокуючі цифри. Лише 10% з них планують повернутися в Україну.