Двох російських шпигунів вдалося затримати у Нідерландах в рамках спецоперації, яку спільно проводили голландські, британські та швейцарські служби. Обох вислали на територію РФ.

За інформацією видання Deutsche Welle, інцидент міжнародного рівня стався ще на початку року, проте відомо про нього стало лише у четвер, 13 вересня. Коли конкретно це сталося, не розкривається.

Так, джерела видань Tages-Anzeiger і NRC Handelsblad розповіли, що російські агенти вирушили до Швейцарії, щаби роздобути секретну інформацію з лабораторії у Шпиці: її працівники допомагають розслідувати хіматаки в Сирії і отруєння колишнього співробітника ГРУ Сергія Скрипаля в британському Солсбері. При собі у молодців знайшли спеціальне обладнання, за допомогою якого можна проникнути в комп'ютерні мережі.

Видання зазначає, що раніше цю лабораторію вже намагалися атакувати хакери.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

"Затримання шпигунів стало результатом спільної операції спецслужб Нідерландів, Швейцарії і Великобританії", - йдеться в повідомленні агентства. У розвідці Швейцарії підтвердили участь в операції.

При цьому залишається незрозумілим, чому спійманих шпигунів не стали судити у Нідерландах, а відправили додому.

Нагадаємо, влада Великобританії в черговий раз заявила, що Росія продовжує ігнорувати запити і не дає ніяких відповідей щодо отруєння колишнього російського шпигуна Сергія Скрипаля.

Як повідомляв раніше портал "Знай.uа", чоловік, який представився Олександром Петровим і є підозрюваним у замаху на колишнього офіцера ГРУ Сергія Скрипаля і його дочки, пообіцяв дати коментар пресі, щодо гучної справи з отруєнням "Новичком".

Також портал "Знай.uа" повідомляв про те, що російські силові структури знайшли підозрюваних у справі про отруєння сім'ї Скрипалів у Солсбері. Про це журналістам розповів президент РФ Володимир Путін.