У Таїланді жінці ампутували пальці на нозі після популярної процедури- рибного педикюру. 29-річна Вікторія Кертойс підхопила інфекцію через рани від старої операції.


За даними The Sun, спочатку їй ампутували великий палець: його інфекція вразила першим, а коли ходити стало практично неможливо, з'явилися величезні мозолі та рані, хірурги відрізали й решту.

Рибний педикюр: наслідки процедури
Рибний педикюр: наслідки процедури


Остання операція була в листопаді 2017 року, коли ампутували палець на правій нозі після виявлення кісткової хвороби. При цьому дівчина рада, що її муки нарешті закінчені і вона може спиратися на хвору ногу.


Рибний педикюр: чи потрібна така жертва заради краси?

Популярні новини зараз
Шукати іншу роботу або голодувати у старості: яку пенсію дадуть людям із зарплатою 10 000 грн Поповнення картки через термінали ПриватБанку: чому гроші можуть не зарахуватись В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути
Показати ще

Рибний педикюр
Рибний педикюр


Популярний серед сучасних жінок новий вид педикюру за допомогою дрібних екзотичних рибок гарра руфа, які під час процедури з'їдають огрубілі ділянки шкіри, може незабаром опинитися під забороною в багатьох європейських країнах. Від цієї процедури вже відмовилися в декількох американських Штатах, включаючи Флориду, Техас, Нью-Гемпшир і Вашингтон.

Рибний педикюр
Рибний педикюр


Сама процедура досить проста: ви опускаєте ноги у басейн (ванночку) із підігрітою водою, куди запустили рибок. У природніх умовах вони зазвичай харчуються планктоном, а у штучних – загрубілою шкірою.

Рибний педикюр
Рибний педикюр


Маленькі рибки з великою акуратністю видаляють шматочки відмерлих тканин, абсолютно не зачіпаючи здорові ділянки. Процедура не викликає ніяких неприємних відчуттів, крім того, рибки виробляють особливий фермент, який сприяє дезінфекції та загоєнню дрібних ранок і тріщин. Проте, як вважають фахівці, така процедура насправді дуже небезпечна.

Рибний педикюр
Рибний педикюр

Рибки справді здатні переносити різного типу інфекції. До того ж ванночки, контейнери і басейни з водою, де проводиться процедура, є місцем постійного проживання риб, і на сьогоднішній день ніхто не може гарантувати їх повну дезінфекцію.

Особливо "рибний" педикюр небезпечний для людей, у яких є ушкодження шкіри, через які може проникнути збудник захворювання.


Дивіться: Риботерапія, масаж


Нагадаємо, лікарі розповіли про справжню небезпеку електронних сигарет.
Як повідомляв Знай.ua, дослідники пояснили природу рідкісного захворювання .
Також Знай.ua писав, відомий український актор потрапив у ДТП.