У Солсбері територію італійського ресторану "Преццо" оточила поліція – двом відвідувачам, чоловіку та жінці, стало зле, ймовірною причиною називають отруєння.


Нові жертви "Новичка"?

Отруєння Скрипалів
Отруєння Скрипалів


Припускають, що обоє вони можуть бути росіянами. Правоохоронці Уілтшира заявили, що їх викликала в "Преццо" бригада швидкої допомоги.


За даними Independent, британським копам поки не вдалося підтвердити громадянство постраждалих. Відомо, що інцидент стався в декількох сотнях метрів від місця, де в березні були виявлені екс-офіцер російської розвідки Сергій Скрипаль і його донька Юлія після отруєння "Новачком".

Популярні новини зараз
Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Отруєння Скрипалів
Отруєння Скрипалів


Свідки запевняють: симптоми у пари з "Преццо" дуже нагадують ті, котрі спостерігалися у Скрипаля.


Днями поліція Великобританії також повідомила, що правоохоронців викликали в ресторан в Солсбері ввечері після "медичного інциденту" за участю чоловіка і жінки. В якості запобіжного заходу ресторан і його околиці оточили, поліція з'ясовує обставини, за яких відвідувачам закладу стало зле.

Отруєння Скрипалів
Отруєння Скрипалів


У березні "Новичком" були отруїли колишнього російського розвідника Сергія Скрипаля, його доньку Юлію, захворів також поліцейський Нік Бейлі, який працював на місці інциденту.
У червні після отруєння "Новичком" були госпіталізовані мешканці Еймсбері Чарлі Роулі і його подруга Дон Стерджесс. Всі постраждалі, окрім Стерджесс, вижили.

Слідство не вважає інцидент з Роулі і Стерджесс спланованим замахом. Роулі повідомив слідчим, що знайшов флакон з рідиною, вирішив, що це парфуми, і дав його Стерджесс.

Отруєння Скрипалів
Отруєння Скрипалів


Лондон стверджує, що "Новичок" розробили в Росії, в той же час Москва цю інформацію заперечує.


Дивіться: Через причетність Кремля до отруєння Скрипалів Європа готує нові санкції


Нагадаємо, знайдено копію паспорту другого отруювача Скрипалів Руслана Боширова.
Як повідомляв Знай.ua, Великобританія не буде вводити санкції проти Росії у справі Скрипалів до завершення Brexit, виходу країни зі складу Євросоюзу.
Також Знай.ua писав, Ендрю Мюррею, який відомий світові своїми комуністичними поглядами і який активно підтримує позицію Кремля щодо України, заборонили в'їзд на територію України.