Вже кілька днів в південно-східній Азії вирує потужний тайфун "Мангхут". Цей звір добрався і до Гонконгу, в результаті удару стихії постраждали 362 людини.

Про це стало відомо завдяки повідомленням місцевих ЗМІ.

За повідомленнями журналістів, 362 людини були змушені звернутися до медустанов міста, а служби екстреної допомоги попередили, що гаряча лінія була надзвичайно завантажена.

Адміністрація аеропорту попередила, що буде потрібно до двох днів, щоб ліквідувати відставання від рейсів. У загальній складності 889 рейсів було скасовано в неділю. Варто зазначити той тривожний факт, що пориви вітру на території, яка опинилася у владі тайфуну, перевищували 100 км на годину.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам
Показати ще

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що по провінції Гуандун на півдні Китаю, вдарив ураган Мангхут – метеорологи стверджують, що він може стати найсильнішим за останні десятиліття.

Розруху після себе тайфун вже встиг залишити на Філіппінах, крім іншого, забравши там життя щонайменше 25 місцевих жителів. Тепер же ураган дістався до Китаю, і перший його удар по країні став нищівним.

Мангхут, якому присвоїли п'яту категорію небезпеки, вважається навіть небезпечнішим за той, що бушує у цей же час в Штатах ураган Флоренс. Влада китайської провінції, яка потрапила під удар, роблять все можливе, щоб запобігти численні людські жертви – у регіоні оголошено найвищий ступінь небезпеки.

Варто нагадати, що прибережні міста штатів Північна і Південна Кароліна жахливо затопило вулиці залило морською водою, без світла залишилися щонайменше 80 тисяч осіб.

Очікується, що ситуація погіршиться, коли шторм рухатиметься по суші. "Флоренс" може призвести до сильної повені з висотою води більш ніж в чотири метри. Ураган послабшав до першої категорії, однак він все ж небезпечний для мешканців прибережних штатів.

З більшості прибережних міст Кароліни евакуювали жителів, школи та офіси також в Джорджії. Крім того, скасовано понад 1,5 тисячі рейсів.

Нагадаємо, супертайфун-вбивця Мангхут, здатний знищити Китай, зароджується в Тихому океані.

Як повідомляв Знай.uа землетрус у Японії: у мережі показали жахливі фото наслідків стихії.

Знай.uа писав, на місці гігантської пожежі у Бразилії знайшли п'ятитонний метеорит.