Національну сонячну обсерваторію в Санспоті (штат Нью-Мексико) знову відкриють 17 вересня. Нагадаємо, що на початку вересня ФБР з невідомих причин дуже оперативно евакуювало співробітників комплексу і закрило її для усунення “проблем з безпекою”. Само собою, за цю незвичайну новину почали обговорювати абсолютно все. Навіть конспірологи висунули свою теорію з приводу ситуації.

Версії конспірологів з'явилися з-за десятиденного мовчання влади, новин про гелікоптерах над об'єктом і заяв шерифа місцевої поліції про те, що йому нічого не розповідають. Нарешті користувачі мережі отримали відповідь від влади з приводу ситуації: федеральні агенти шукали в околицях підозрюваного в кримінальному злочині. Співробітників обсерваторії евакуювали для їх безпеки. Однак, чому вертольоти літали цілий тиждень навколо містечка - невідомо.

“Ми розуміємо, що відсутність інформації після закриття обсерваторії призвело до загального неспокою. Але подробиці про евакуацію могли попередити підозрюваного і перешкодити федеральному розслідуванню. Це був ризик, на який ми не могли піти”, - повідомили представники AURA.

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів
Показати ще

Проте глава обсерваторії Джеймс Макатир (James McAteer) заявив, що співробітники не бачили прибульців або спалахів на сонці під час досліджень. Для переконливості своїх слів він пообіцяв викласти дані, зібрані з допомогою телескопа за останні кілька тижнів.

Нагадаємо, компанія Xiaomi крім смартфонів і планшетів випускає чимало техніки для дітей, для цього навіть створено окремий підрозділ. Нещодавно фахівці створити гаджет, який швидше сподобається батькам, але навряд чи всім.

Як повідомляв Знай.uа, днями глава Samsung зійшов до бесіди з місцевими ЗМІ, повідавши про те, що з себе буде представляти підготовлюваний до випуску смартфон Samsung Galaxy S10.

Знай.uа писав, що у купертинской компанії Apple з'явилися несподівані проблеми з постачанням комплектуючих деталей до новеньких iPhone XR. Так, світові продажі нових гаджетів відклали із-за проблем з дисплеями.