У вівторок, 18 вересня, лікарі німецької клініки, де вже кілька днів перебуває учасник Pussy Riot Петро Верзілов, повідомили, що ймовірність того, що чоловік був отруєний, дуже висока.

Так, глава відділення нефрології та інтенсивної терапії лікарні Кай-Уве Экардт виступив на прес-конференції, в ході якої розповів про поточний стан Петра.

За словами доктора Экардта, Петро Верзілов з суботи знаходиться у відділенні інтенсивної терапії. На даний момент життю активіста нічого не загрожує. Чоловік у свідомості, його підключили до апаратів штучної підтримки життєдіяльності. Як прогнозують медики, Петро повністю одужає.

Кай-Уве Экардт

Кай-Уве Экардт повідомив, що симптоми Верзілова, а також інформація, яку вони отримали від московських лікарів і родичів, дозволяють зробити висновок, що версія про отруєння чоловіка, на якій ще з минулого тижня наполягають багато користувачів мережі і рідні Петра, "дуже правдоподібна".

Популярні новини зараз
Пенсії пропонують підняти на 60%: щоб більше не перебиватися копійками Закочуйте рукави – ще доведеться попрацювати: кого з українців не відпустять на пенсію у 2024 році Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають
Показати ще

При цьому через шість днів після передбачуваного отруєння шанси дізнатися причину невеликі, вважає Экардт. При цьому свідчень, які могли б вказати на інше пояснення його стану, медики не знайшли.

Також медик впевнений, симптоми вказують на те, що у чоловіка проявився антихолінергичний синдром, який міг виникнути внаслідок порушень у нервовій системі.

Петро Верзілов

Як повідомлялося, 11 вересня видавець "Медіазони" та учасник арт-групи Pussy Riot Петро Верзілов потрапив до реанімації у важкому стані. Це сталося після засідання суду, на якому розглядали справу проти іншої учасниці руху Вероніки Нікульшиної. Тоді родичі Петра припустили, що активіста отруїли. 15 вересня Верзілова спеціальним медичним бортом доставили до німецької клініки Шаріте в Берліні.

Нагадаємо, що у Петра Верзілова різко почав падати зір, пропадати мова, і він не міг рухатися.

Як повідомляв портал Знай.uа, мережа бурхливо обговорює важкий стан учасника Pussy Riot.

Також портал Знай.uа писав, що Петро Верзілов, як і раніше, знаходиться у важкому стані.