Багато хто були вражені думкою Папи Римського щодо інтимних відносин. У свою чергу, РПЦ теж вирішила висловитися з приводу цієї теми, однак, додавши кілька поправок.

Так, представник РПЦ розповів про те, що він згоден з тим, що сексуальні відносини між чоловіком і жінкою це "дар божий". Однак, це так лише в тому випадку, якщо секс відбувається в рамках подружньої пари або сім'ї.

Димитрій Смирнов

Про це стало відомо після того, як голова Патріаршої комісії з питань сім'ї, захисту материнства і дитинства дав коментар росЗМІ.

За його словами:

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

"Вся суть людини - це є дар божий. Секс - це компонент любові. Але тільки любові в шлюбі. Як обід, як сон, як душ, як купання в морі.Секс як отримання задоволень поза шлюбом - це блуд і перелюбство. Це порушення задуму божого про людину. Це є гріх, причому смертний ".

Варто згадати про те, що 18 вересня Папа Римський Франциск зробив публічну заяву про те, що сексуальність - це не табу, а подарунок від Бога.

РПЦ

При цьому він згадав про те, що людині варто бути уважною до сексуальних контактів і робити правильний вибір.

До слова, Папа Римський Франциск заявив, що секс є "даром Божим". Про це повідомляє видання Vatican News.

"Сексуальність, секс — це дар Божий. Жодних табу. Це дар, який дає Господь. У нього є дві мети — любити і породжувати життя. Це пристрасна любов, справжня любов завжди така. Любов між чоловіком і жінкою, коли вона пристрасна, веде тебе до вічного життя", — сказав він під час аудієнції з молодими християнами з Франції.

Папа Франциск

За словами Папи Римського, навіть у Біблії сказано, що Бог створив чоловіка і жінку за своїм образом і подобою, тобто не тільки Адама чи тільки Єву, а їх обох разом узятих. Також він заявив, що Ісус говорив, що чоловік і жінка заради любові залишать свою сім'ю, об'єднаються і стануть однією людиною, єдиною особистістю і плоттю".

Папа Франциск

"Це велич сексуальності. І ми повинні говорити про неї. Тому сексуальність повинна жити в цьому вимірі: в любові між чоловіком і жінкою впродовж усього життя",— додав він.

При цьому Франциск вказав, що існує підроблена сексуальність, яка "відірвана від любові" і вона веде до гріха і використовується лише заради розваги. Зокрема, за його словами, прикладом подібного служить індустрія порнографії.

Підроблена сексуальність, за словами Папи Римського, веде до деградації.

Папа Франциск

Нагадаємо, під час візиту на Сицилію Папа Римський Франциск звернувся з промовою до місцевої мафії. У своєму виступі понтифік розповів, що є багато членів злочинних організацій, які демонструють свою релігійність і ходять в храми.

Однак, такі люди не можуть вірити в Бога і одночасно бути мафіозі. Про це повідомляє BBC.

"Мафіозі не живе по-християнськи, бо своїм способом життя він йде проти Бога і грішить", - зазначив Папа.

Нагадаємо, у суботу, 25 серпня, під час промови в Дубліні в рамках свого візиту в Ірландію Папа Римський Франциск визнав провальними дії Римо-католицької церкви в боротьбі з проявами педофілії серед священиків. Про це повідомляє DW.

Як повідомляв Znaj.ua, днями Святіший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет висловив глибоку впевненість у тому, що Україна ближчим часом отримає Томос про автокефалію УПЦ.

Також Znaj.ua писав про те, що скандально відомий московський піп Всеволод Чаплін продовжує розпалювання війни. Він вважає, що Росія повинна "врятувати" українців, і при цьому не боятися Заходу.