У Грузії з 1 жовтня 2018 року набудуть чинності нові правила, які зроблять країну на крок ближче до Євросоюзу. Як повідомив прем'єр-міністр Грузії Мамука Бахтадзе, уряд прийняв регуляції, які забороняють виробляти, ввозити і продавати поліетиленові пакети товщиною менше 15 мк. Про це пише видання «Новини-Грузія».

Влада країни впевнена, що заборона на пластикові пакети дозволить значно знизити їх споживання в Грузії. Крім того, з 12 квітня 2019 року на території країни буде заборонено використовувати будь-які поліетиленові пакети. Планується, що замість них в країні будуть використовуватися біорозкладані пакети. При цьому Бахтадзе не став говорити, хто буде виробляти такі пакети і як на це відреагує ринок.

Ось як прокоментував нові правила прем'єр-міністр Грузії Мамука Бахтадзе:

"Ви знаєте, що в останні роки весь світ оголосив боротьбу з використанням пакувального матеріалу з пластику. Навколишнє середовище найбільше забруднюється саме продуктами з пластику, особливо це стосується широко розповсюджених так званих пластикових пакетів. Ця проблема гостро стоїть у Грузії. Відповідно, в рамках зеленої економіки і політики охорони навколишнього середовища наш уряд прийняв регуляції, які вступлять в силу з 1 жовтня 2018 року і поетапно забезпечать максимальне вилучення із вживання одноразових пакетів».

Популярні новини зараз
Дати виплати пенсій "перетасували": чи можна змінити день отримання виплат Українцям пообіцяли зробити життя трохи простішим: понад 10 тис грн на людину 60-й День народження - не привід радіти: в Україні пенсіонерам повідомили погану новину Постійна процедура більше не буде катуванням: українцям пояснили прості рішення щодо лічильників
Показати ще

На сьогоднішній день повністю заборонено використовувати поліетиленові пакети у Гонконгу, на Тайвані, в Австралії, Бельгії, ряді штатів Індії, Бангладеші та на Гаваях. Багато країн ЄС активно борються з використанням поліетиленових пакетів, в деяких країнах їх кількість за останні роки впала на 95%".

Мамука Бахтадзе

Нагадаємо, у Європі вводять дещо гірше за прибирання собачих екскрементів.

Раніше портал "Знай.uа" повідомляв, що Україна і Грузія підписали доленосний документ.

Також портал "Знай.uа" писав, що Грузія дала по носі пропагандистам Путіна.