Кожен 20 летальний випадок викликаний надмірним споживанням алкоголя. Про це повідомляється в даних ВООЗ.

Щорічно від наслідків вживання алкоголю помирає майже 3 мільйони чоловік. І в даному випадку така статистика смертності вище, ніж від Сніду, насильства і ДТП разом узятих. Дані експертів ВООЗ повідомляють про те, що найбільша кількість смертей від наслідків зловживання алкоголем фіксується серед чоловіків.

Три чверті смертей, які пов'язані з вживання "зеленого змія" – це чоловіки. Крім того, з алкоголем пов'язують близько 200 захворювань, серед який цироз печінки і деякі види раку. Алкоголь може сприяти розвитку туберкульозу та пневмонії.

"Тільки в 2016 році на планеті зареєстрували понад 3 мільйонів смертей, викликаних наслідками зловживання алкоголем. Це - близько 5,3 відсотка всіх смертей року. За той же період 2,5 відсотка летальних випадків у світі викликали дорожньо-транспортні пригоди, 1,8 відсотка - СНІД, а 0,8 відсотка – насильство", - підрахували аналітики ВООЗ.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

При цьому в організації переконані, що не все так погано і відзначають позитивні тенденції. Адже в останні роки кількість смертей, які були пов'язані з алкоголем, скоротилася.

За підрахунками ВООЗ, на даний момент у світі вживають алкоголь 2,3 мільярда осіб. Так, в Америці, Європі та західній частині Тихого океану таких більше половини населення.

Найвища кількість споживачів алкоголю спостерігається саме в Європі. Втім, останнім часом в європейських країнах намітилося зниження обсягів споживання алкоголю. Менше пити алкогольні напої стали зокрема в Росії, Молдові та Білорусі, відзначили експерти ВООЗ.

Нагадаємо, мексиканські вчені перевірили текілу для схуднення, допомогло. Цей алкогольний напій допомагає людині "скинути зайве".

Як повідомляв "Знай. ua", цей напій підвищить ваш творчий потенціал. Напій значно покращує увагу.

"Знай. ua" писав, що в Україні різко подорожчає алкоголь. Кабмін встановив мінімальні ціни на алкоголь.