У понеділок, 24 вересня, стало відомо про втрату російським "Газпром" лідерства у рейтингу глобальних енергетичних компаній S & P Global Platts Top 250 Global Energy Company Rankings.

Про це стало відомо із повідомлень російських ЗМІ.

У заяві йдеться, що тепер "Газпром" займає лише 17-е місце.

Варто зазначити, що виходом минулого року з третього на перше місце в "Газпромі" надзвичайно пишалися. На сайті компанії розмістили інформаційний блок з цього приводу, а топ-менеджери майже всі свої виступи починали із посиланням на цю новину.

Популярні новини зараз
Українців зобов'яжуть сплатити податки за квартири минулих десятиліть Подорожчає не лише електроенергія: комуналка стане непідйомною ношею Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Лідерство в рейтингу було використано і у брендінгу до 25-річного ювілею корпорації: "Газпром. №1. 25 років".

У вищеназваній таблиці рейтингу величезний ривок зробив "ЛУКОЙЛ" - із 6 на 2 місце.

Перше місце, як і два роки тому, займає ExxonMobil.

"Транснефть" перемістилася на 30-е місце з 14, "Сургутнафтогаз" - вирвався на 35-е місце з 165-го.

Нагадаємо, антиросійські заходи, які прийняв президент США Дональд Трамп, є вже 60-ми з 2011 року, але ніякого результату вони не дали.

Антиросійські санкції
Антиросійські санкції

З такою заявою в п'ятницю, 21 виступив заступник міністра закордонних справ РФ Сергій Рябков. Передають російські ЗМІ.

На його думку, Сполучені Штати, вводячи санкції, не зможуть диктувати Кремлю свої умови.

"Помітний також азарт, що охопив американських політиків, чимало з яких, потрапивши в полон переконань про власну "винятковість", сподіваються, що варто ще трохи натиснути і вдасться продиктувати Росії свої умови. Ніколи і ні в кого це не вийде", – запевняє Рябков.


Як писав раніше Знай.ua, російські олігархи найближчим часом можуть влаштувати справжній "палацовий переворот" у Кремлі, будуть тиснути на Володимира Путіна, адже персональні санкції, запроваджені США, їх аж ніяк не влаштовують.

Володимир Путін
Володимир Путін

Таку думку висловив ветеран зовнішньої розвідки, український експерт з питань безпеки генерал-лейтенант Василь Богдан.

Він впевнений: Заходу нарешті вдалося "притиснути" оточення президента РФ, тому вони невдоволені його політикою та байдужістю до всього, що відбувається останнім часом.

Путін
Путін


Також Знай.ua писав про те, що нещодавно з'явилася інформація про те, що глава "Газпрому" Олексій Міллер потрапив в ДТП в Москві по дорозі в аеропорт "Остафьєво".