Республіка Молдова не повинна повторювати помилок України, обираючи виключно шлях проєвропейської і проамериканської зовнішньої політики.

Про це розповів президент Молдови Ігор Додон в інтерв'ю для Lenta.ru.

"Нам слід зробити висновки з помилок і не повторювати їх. Не наступати на ті ж граблі. Ми майже зробили це на початку 90-х, коли у нас була війна на Дністрі. Ми знову наступаємо на ті ж граблі останні дев'ять років, коли обрали виключно проєвропейську, проамериканську зовнішню політику. І дуже часто – антиросійську", - зазначив Додон.

Як переконаний президент, дев'ять років проєвропейської влади в Молдові показали, що цей вектор - "ілюзія".

Ігор Додон

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

"Але люди вірили. У 2009 році європейський вектор підтримували 73%. Зараз - удвічі менше", - пояснив глава Молдови.

При цьому Ігор Додон впевнений, що без стратегічного партнерства з Росією Молдова просто не виживе.

"Історично, традиційно у нас дуже багато спільного. І, звичайно ж, ми не зможемо вирішити питання Придністров'я, якщо у нас не буде хороших відносин із Росією. Ми не вирішимо проблему розвитку економіки, якщо ми не врегулюємо питання загального ринку", - сказав молдавський лідер.

Нагадаємо, що Ігор Додон зробив гучну заяву щодо способу можливої реінтеграції придністров'я до складу Молдови. За його словами вирішення питання щодо повернення у склад Молдови почне вирішуватися після проведення парламентських виборів у країні вже в лютому наступного року.

Як повідомляв портал Знай.uа, Ігор Додон відсторонений від обов'язків президента. Cуд ухвалив таке рішення після його відмови затвердити нових міністрів.

Також портал Знай.uа писав, що глава ізраїльського уряду Біньямін Нетаньяху поспілкувався по телефону з російським президентом Володимиром Путіним. До речі, це вже друга їхня розмова з того часу, коли над Сирією впав літак РФ ІЛ-20, з військовими на борту.