Відомий австрійський банк Raiffeisen bank вважає Україну з вкрай високоризиковою юрисдикцією.

Про це повідомляють ЗМІ.

Зокрема у стандартному опитуванні, яке банк пропонує пройти кожному новому клінєнту для того щоб почати обслуговуватись у цій фінансовій установі в одному з пунктів Україну поставили в один ряд з країнами з "найвищою ризиковою юрисдикцією", де також фігурують Північна Корея, Судан, Іран, Сирія, Крим, Росія та Білорусь.

Зокрема, у пункті 43 у потенційного клієнта прямо запитують про його власність на території вищенаведених країн.І відсилає до вичерпного списку, розтлумачувати суть поняття "списку санкцій країна". Серед яких вказана і Україна.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Крім того варто відзначити, що формулювання самої анкети на дає до кінця зрозуміти, як саме контролюючий банкір реагує на позитивну відповідь на зазначене питання.

Проте, деякі фінансисти все ж відзначають, що з урахуванням репутації перерахованих країн, з високою ймовірністю такому клієнтові відмовлять в обслуговуванні.

Крім того фінансовий аналітик відзначив, що такі питання у банківських анкетах з'являються через те, що фінансові установи вже намагаються перестрахуватись, адже частини України перебуває поза контролем уряду. Більше того частина громадян України перебувають у санкційному списку, як США так і ЄС.

"Я не виключаю, що європейці просто вирішили перестрахуватися, знаючи, що частина держави перебуває поза контролем уряду, до того ж чимало громадян України внесені в санкційні списки США і ЄС. Щоб не розбиратися в деталях внутрішніх і зовнішніх конфліктів, географічні особливості, вирішили вписати країну цілком - так точно не виникне проблем з регулятором. Так чи інакше, це означає, що в чеському Raiffeisen bank компаніям, що мають українські дочки, навіть не відкриють рахунок", - пояснив фінансовий аналітик Василь Невмержицький.

Разом з тим варто відзначити, що Україна посіла 134 місце зі 162 країн світу в індексі економічної свободи. Відзначається, що наша країна стала останньою серед країн Європи.

Наразі вже відомо, що подібний індекс розраховується на базі більше 40 показників, які об'єднані у 5 ключових категорій.

Разом з тим варто відзначити, що за календарний рік Україна піднялась більш ніж на десять сходинок у цьому ж рейтингу, проте все ще входить до так званого "клубу" з найнижчим рівнем економічної свободи.

7 рішень, які зруйнували економіку України

Нагадаємо, райський курорт став доступнішим для українців.

Як повідомляв "Знай.ua", суд виписав Коболєву шалений штраф, тільки не смійтеся.

Також "Знай.ua" писав, де в Україні зараз найдешевші продукти.