Група, яка складалась з нідерландських дослідників доволі довгий час спостерігала за об'єктом під назвою Swift J0243.6 + 6124.

Про це повідомляє Naked Science.

Зокрема, асторономи відзначають, що об'єкт за яким вони спостерігали відхиляється від загальнонаукових передбачень.

Крім того один зі співавторів дослідження відзначив, що нейтронні зірки - це так звані трупні зірки. Здебільшого вони розташовуються поряд з чорними дірами та представляють собою зоряну еволюцію.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Наразі вже відомо, що існування нейтронних зірок було передбачене теорією ще в 30-і роки, але перший такий об'єкт виявили випадково в 1967-му. По суті, нейтронні зірки - залишки вибуху наднових, вони занадто щільні і бистровращающіеся.

Зазначається, що магнітне поле подібних зірок неймовірно потужне завдяки велетенській швидкості обертання. Воно більше ніж у трильйони разів перевищує швидкість обертання Сонця, проте з часом зірка все ж втрачає свої властивості та уповільнює обертання.

Релятивістська струмінь, в свою чергу, з'являється завдяки взаємодії магнітного поля з аккреційним диском навколо нейтронної зірки. Однак магнітне поле не повинно бути занадто потужним, адже воно б відштовхувало речовина від нейтронної зірки. Принаймні, вчені вважали так раніше.

Самі по собі релятивістські струмені, або джети, - це струмені плазми, що вириваються з центру об'єктів. У досліджуваних нейтронних зірках, як правило можна помітити два джети, які спрямовані у протилежні сторони.

Крім того відзначається, що існують випадки коли нейтронні зірки коли появляються поряд з іншими "перетягують" з них речовини.

Саме завдяки цьому вченим вдалось побачити джет у Swift J0243.6 + 6124 (компонент подвійної системи із зіркою-донором).

"Магнітне поле нейтронної зірки, яку ми вивчали, приблизно в 10 трильйонів разів сильніше, ніж у Сонця, так що ми вперше спостерігали джет, що виходить від нейтронної зірки з дуже сильним магнітним полем", - говорить один з авторів дослідження.

Чорні діри: від народження до смерті

Нагадаємо, світу вперше показали відео з летючого астероїда.

Як повідомляв "Знай.ua", дату Апокаліпсису знайшли в таємних записах Ньютона.

Також "Знай.ua" писав, що Земля почала обертатися по-новому.