Вчені заявили, що маловивчена планета Титан стала третьою після Землі та Марсу на якій помітили пилові бурі.

Про це повідомляють ЗМІ.

Варто відзначити, що таке відкриття вдалося зробити через дослідження проведене космічним апаратом Cassini, яке вказало на наявність гігантські пилові бурі.

"Титан - дуже активний супутник, - пояснив Себастьєн Родрігес, автор роботи з Університету Парижа імені Дені Дідро, - Ми вже знали це з його геології та вуглецевого циклу. Тепер ми можемо додати ще одну аналоги з Марсом: активний пиловий цикл, в якому органічна пил може підніматися з великих дюн навколо екватора Титану ".

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Крім того варто відзначити, що у далекому 2009 році вчені зафіксували на Титані так звані світлі області.

Спочатку подібні плями здались вченим подібними до метанових, які виникають в атмосфері супутника Сатурна, проте при детальному дослідженні вчені з'ясували, що хмари формуються набагато вище тих висот на яких з'явились світлі плями.

Комп'ютерне моделювання показало, що білими областями виявилася пил, що піднімається з дюн поривами вітру.

Разом з тим варто відзначити, що через глобальне потепління і забруднення водойм токсичність океанів може стати такою ж, як вона була 14 мільйонів років тому.

Дослідники університету у Кардіфі, Уельс, вважають, що зовсім скоро рівень діоксиду вуглецю у водах океанів стане таким, як 14 мільйонів років тому. Також катастрофічно низько опуститься рівень pH. Це може статися вже до 2100 року.

Падіння рівня pH спричиняє значне підвищення токсичності океану. Причиною цьому є абсорбація вуглекислого газу з атмосфери, який своєю чергою, не припиняє насичувати повітря через горіння палива.

Починаючи від часів індустріальної революції, у повітря викинуто 525 мільярдів тонн CO2. За даними дослідників, навіть зараз рівень pH в океані найнижчий за останні два мільйони років. Для того, аби зрозуміти, як це впливає на флору та фауну, варто провести низку дослідів у лабораторних умовах.

Політ на Титан. Космічні першопрохідці

Нагадаємо, NASA запустило в космос надпотужну "машину".

Як повідомляв "Знай.ua", передбачення Стівена Хокінга почали збуватися.

Також "Знай.ua" писав, що Маск покаже світу подорож людини на Місяць.