Сучасна наука заперечує саме існування вампірів і в минулому, і в сьогоденні. Проте дослідження вчених під чеським містом Челяковіци перевернули уявлення наукового світу.

Про це повідомляють ЗМІ.

Кістки на городі

У 1994 році погожим травневим ранком пенсіонер Франтішек Змійок вийшов в свій город. М'яко світило лагідне весняне сонечко, шелестіло нежнозеленой молодим листям дерева, вільшанка співала про любов в гілках старою розлогою яблуні. У самому благодушному настрої пан Франтішек вирішив трохи розім'ятися - викопати стічну канаву.

Популярні новини зараз
Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Навіть таке прозовий заняття приносило йому справжнє задоволення - він любив працювати на своєму городі. Але на самому початку трудового процесу лопата вперлася у щось тверде. Камінь? Ні. Відгрібаючи землю, пан Змійок виявив якісь кістки. Ще копнув - знову кістки ... Зрізавши черговий пласт землі, пенсіонер скам'янів від жаху: з-під лопати на нього витріщався порожніми очницями людський череп.

Трохи оговтавшись і придивившись до відкопали кістках, Франтішек зрозумів, що і вони - людські. Але звідки взялися ці останки? Адже цвинтар знаходиться зовсім в іншому місці, в двох кілометрах звідси, і тільки там ховали померлих протягом останніх 200 років - у всякому разі, так свідчили написи на могильних каменях. Залишила свій слід Друга світова війна? Однак нацисти тут не лютували, а бойові дії обійшли ці місця стороною.

Може бути, в якихось лиходійствах замішані колишні власники ділянки? У сум'ятті почуттів пан Змійок кинувся до поліцейської дільниці. І тут події закрутилися швидко і стрімко, як в кошмарному сні. Поліцейські відразу ж визначили, що це - древній могильник, і закликали на допомогу вчених. З сусіднього міста Брандис-над-Лабем-Стара-Болеслав приїхав куратор тамтешнього замку разом з директором музею, а на наступний день завітала ціла експедиція археологів з Праги. Поліцейський наряд взяв під охорону садибу і відтіснив натовп цікавих, що набігли з усієї округи.

Вчені озброїлися лопатами і почали копати пробні шурфи на городі і в квітнику. Пан Змійок з жахом дивився, як розоряють його любовно напахчена чепуриста грядки. Від його протестів прийшлі люди тільки відмахувалися: все, мовляв, відновимо, за все, мовляв, заплатимо.

Підступи сатани

Попосидівши в архівах, вчені в старовинних джерелах виявили відомості, що на початку нашого тисячоліття Челяковіци зазнали нашестя вампірів. Спочатку, ймовірно, жителі не звернули належної уваги на несподівані смерті, а потім вдалися хоч і до вимушених, але до жорстоких засобів для порятунку залишилися в живих.

Таємниця кладовища вампіров.Челяковіци.

Нагадаємо, лист черниці, одержимої дияволом, нарешті вдалося розшифрувати.

Як повідомляв "Знай.ua", астрологи розкрили секрет довголіття.

Також "Знай.ua" писав, про 10 стародавніх істот, які все ще існують.