У столиці Білорусі вважають, що гасло "Мінськ без наркотиків" може стати візитною карткою міста. Про це повідомляє начальник управління з наркоконтролю та протидії торгівлі людьми ГУВС мінського міськвиконкому Олександр Сазонов.

Начальник управління повідомив, що розробляється спеціальна концепція для боротьби з наркоманією на прийдешній рік.

"Є ідея створити спеціальний слоган, який з часом стане візитною карткою столиці. Щоб гості нашого міста говорили не тільки про його чистоту, а й про безпеку. Як варіант, "Мінськ — чисте місто", "Мінськ — живий", "Мінськ без наркотиків", - зазначив Сазонов.

Начальник управління з наркоконтролю зазначив, що в слогані повинен бути такий посил і слова, які відразу б давали зрозуміти всім, що наркотики в Мінську недосяжні для підлітків і дітей.

Популярні новини зараз
У ТЦК потрібно і жінкам: кому з українок загрожує мобілізація після 18 травня Дати виплати пенсій "перетасували": чи можна змінити день отримання виплат 60-й День народження - не привід радіти: в Україні пенсіонерам повідомили погану новину Встановлення інвалідності буде проходити по новому: які документи готувати для МСЕК
Показати ще

Займатися популяризацією слогану планують через різні міські та шкільні заходи, а також через телевізійні передачі, інформаційну друковану продукцію, друковані та електронні ЗМІ. Уряд вирішив піти далі і навіть планує підключити блогерів до цього проекту.

У мережі неоднозначно сприйняли таку ідею і навіть припустили, що ці слогани придумували "наркомани якісь". І за цією логікою вони не розуміють, як ті будуть боротися самі з собою.

Раніше президент Білорусі Олександр Лукашенко похвалився тим, що допомагав білоруської біатлоністці Дар'ї Домрачовій домогтися успіху.

Так, у Мінську пройшов спортивний фестиваль. На ньому в лижо-роллерної естафеті взяв участь і президент Білорусії Олександр Лукашенко.

Президент виступив за команду Національного олімпійського комітету, в якій також бігли відомі білоруські спортсмени - біатлоністка

Надія Скардіно, а також представники ковзанярського спорту Марина Зуєва і Гнат Головатюк.

Нагадаємо, Лукашенко розповів, як він з Домрачової зробив олімпійську чемпіонку.

Як повідомляв "Знай. ua", Лукашенка "відрізали ноги" заради Путіна. У мережі потролили чергове "чудо" кремлівського фотошопу.

"Знай. ua" писав, що після зустрічі з Путіним Лукашенко наказав зміцнити кордон з Україною.