Два роки тому, 30 вересня 2016 року, російські спецслужби заарештували українського журналіста, власного кореспондента Укрінформу у Франції Романа Сущенко. Його затримали в Москві, куди він прилетів з приватним візитом.

Журналіста звинуватили в шпигунстві і порушенні міжнародних правил. У ФСБ РФ заявили, що Сущенко – співробітник Головного управління Міноборони України. В ГУР Міноборони виступили із спростуванням цього твердження.

Мосміськсуд 4 червня засудив Сущенко до 12 років колонії строго режиму. Скаргу на винесене рішення подали 5 червня.

Популярні новини зараз
Українців попередили про "важкі" платіжки за світло Мобілізація жінок у травні: кому доведеться йти до ТЦК В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись Фанати засудили Могилевську за заохочення доньки: "Не зробили висновків..."
Показати ще

Під час затримання російські силовики не повідомили про це ні консульським органам України, ні навіть рідним, які майже три доби не могли знайти його.

В'язня Кремля засудили до 12 років ув'язнення за сфабрикованими звинуваченнями. Колеги Сущенко, журналісти видання Укрінформ називають його затримання чисто політичною розправою. А все тому, що Роман розповідав французької громадськості про сутність Росії, яка після анексії Криму та окупації частини Донбасу в 2014 році перетворилася в країну агресора.

Роман Сущенко, як Олег Сенцов, Олександр Кольченко та Володимир Балух з десятками інших політв'язнів кремлівського режиму борються за правду, європейські цінності і свободи українського суспільства.

В цей день незаконного арешту Сущенко по всьому світу люди висловлюють свою позицію і говорять слова підтримки кореспонденту.

Нагадаємо, Сущенко озвучили жорсткий вердикт суду. Верховний суд Росії визнав законним вердикт Московського міського суду про 12 років в'язниці для журналіста Укрінформу Романа Сущенко.

Як повідомляв "Знай. ua", в'язень Кремля Сущенко вразив українців оптимізмом. Українець намагається не падати духом.

ТакожЗнай. ua" писав, що український консул нарешті пробився до Сущенко. Донька ув'язненого розповіла про стан батька.