Українського політв'язня Олега Сенцова вивезли з колонії в міську лікарню для проведення планового обстеження. Така інформація була опублікована в соціальних мережах.

Російські тюремники виклали фотознімок, який був зроблений під час проведення огляду лікарями в лікарні міста Лабитнангі, на якому видно, наскільки сильно виснажений Олег Сенцов. У ньому насилу можна впізнати українського режисера.

Служба виконання покарань Росії по Ямало-Ненецькому автономному округу виступила з підтвердженням коригування лікування, виписаного українському політв'язню. Детальна інформація про його стан здоров'я не розголошується. Також невідомо, для чого був вивезений Сенцов позапланово в лікарню.

Нагадаємо, що сьогодні 139-ий день голодування Сенцова в російській в'язниці.

Популярні новини зараз
Карткою – 10 грн, готівкою – 15: в Україні знову підвищують ціни на проїзд Тепер в ухилянтів заберуть останнє: змусять платити шалені гроші Україна забуде, що таке війна: ясновидець розповів про майбутнє нашої країни та про те, коли закінчаться бойові дії Нові тарифи на газ в Україні: скільки він коштуватиме до квітня 2025 року
Показати ще

Українська сторона, у свою чергу, вимагає допустити власних медиків до Сенцова.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що Путін погодився відпустити Сенцова тільки при виконанні однієї умови.

Користувачі мережі не перестають обговорювати можливість повернення українського режисера на батьківщину. Як розповів інформатор, який має відношення до переговорів між російською і українською сторонами по справі Сенцова, Росія згодна повернути Сенцова тільки в обмін на видачу громадян РФ, які були засуджені у США - Віктора Бута і Костянтина Ярошенка, а також затриманої влітку 2018 року Марії Бутиной.

Наголошується, що Москва планує обговорювати це питання виключно безпосередньо з Вашингтоном, "не допускаючи Україну до переговорів". До речі, офіційний представник МЗС РФ Марія Захарова зазначила, що нічого не знає про таке рішення.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що Олег Сенцов став почесним громадянином Харкова.

Раніше Знай.UA до того ж повідомляв, що Сенцову прийшло страшне послання.

Крім цього, Знай.UA розповів про те, що листи Олега Сенцова рідним стали більш трагічними і страшними.