Як повідомлялося, у Франції 1 жовтня на 94 році життя помер відомий вірменсько-французький шансоньє Шарль Азнавур. Чим найбільше запам'ятався культовий виконавець і улюбленець мільйонів - читайте в нашому матеріалі.

Шарль Азнавур: найкращий виконавець естради і посол миру

Шарль Азнавур

Шанувальники називали співака французьким Френком Сінатрою. Зазначимо, що вони навіть співали дуетом, а в 1998 році за результатами опитування американського журналу Time і каналу CNN він був визнаний найкращим естрадним виконавцем минулого століття.

«Я не боюся смерті, я просто щасливий жити, бачити, чути, відчувати, насолоджуватися навколишнім світом. Бачите, який я розважливий! Я не прошу, подібно до Фауста, повернути мені молодість. Мені б хотілося просто залишатися таким, який я є. Я б охоче погодився і далі терпіти всі ті незручності, які завдає мені мій вік. І нехай мені кажуть, що я перебільшую або прошу дуже багато. Буде вам! Я прошу дарувати мені всього лише ще тисячу років — не так вже й багато — просто з цікавості, щоб побачити, яким стане наш світ у третьому тисячолітті», — писав відомий шансоньє в автобіографії.

Шарль Азнавур

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Також відомо, що Азнавур написав близько 1300 пісень, зіграв у 60 фільмах і продав більше 200 мільйонів дисків. З 5 травня 2009 року Азнавур обіймав посаду посла Вірменії в Швейцарії і постійного представника країни в штаб-квартирі ООН. Постійно проживав у Швейцарії.

Шарль Азнавур

Нагадаємо, що 30 вересня американський блюзовий гітарист і співак Отіс Раш пішов із життя через ускладнення, що спричинені інсультом, який виконавець переніс ще в 2003 році.

Як повідомляв портал Знай.uа, Марті Балін, один із засновників легендарної рок-групи Jefferson Airplane, помер у віці 76 років.

Також портал Знай.uа писав, що 26 вересня у віці 73 років помер видатний український кінорежисер і оператор Олександр Коваль.