Територію Азербайджану окупувала Російська Федерація, яка також використовує незаконне використання природних багатств країни.

Про це в понеділок, 1 жовтня, на засіданні парламенту повідомив депутат Гудрат Гасангулієв, передає місцеве видання Haqqin.az.

Крім того, під час виступу політик запропонував підготувати законопроект про окуповані території.

«Наші землі окупувала Росія. Крім цього, зростає кількість компаній, що працюють на окупованих територіях. Я вважаю за необхідне підготувати законопроект. Після цього з цими компаніями треба буде діяти за законом», - заявив Гасангулієв.

При цьому парламентарій уточнив, що має на увазі під окупацією Росії сприяння Вірменії, з якою майже століття Азербайджан конфліктує через територію Нагірного Карабаху.

Популярні новини зараз
Індексація зарплат в Україні: коли чекати і на скільки перерахують виплати в 2024 році Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було
Показати ще

Нагорний Карабах

«Часто кажуть, що Азербайджан не може впоратися з Вірменією. Наші землі окупувала Росія. Скільки б не нарощували військовий потенціал, ми не зможемо звільнити наші землі, поки Росія надає військову підтримку Вірменії. Та військове співробітництво цих країн може стати причиною втрати нами нових територій», - пояснив Гудрат Гасангулієв.

Як відомо, боротьба між азербайджанцями і вірменами названа карабахським конфліктом, який триває вже майже сто років. При Радянському Союзі Азербайджану спочатку було запропоновано закріпити цю територію за Вірменією, але у підсумку все ж зарахували в Азербайджан.

У свою чергу населення регіону вірменського походження заявляло про бажання відділитися і створити самостійну республіку. У 1991-1994 роках у Вірменії активно виступали за відділення від Азербайджану цієї території та її трансформації в невизнану Нагірно-Карабахську Республіку.

армія Азербайджану

Нагадаємо, що ейфорія від окупації українського Криму, яку в Росії не інакше як "поверненням" не називають, потихеньку у росіян проходить.

Як повідомляв портал Знай.uа, Кремль втратив контроль над ключовими регіонами.

Також портал Знай.uа писав, що у Путіна підтвердили статус країни-підробки архітектурної окупацією.